jogurt

Więcej o:

jogurt

  • Jogurt: właściwości zdrowotne. Dlaczego warto sięgać po jogurt

    Jogurt - napój mleczny pełen bakterii Jogurt, czyli mleko bułgarskie, to produkt mleczarski robiony na bazie mleka z dodatkiem bakterii termofilnych z gatunków Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus oraz Streptococcus salivarius ssp. thermophilus. Sama nazwa pochodzi od tureckiego słowa "ya

  • MiniMini - telewizja i jogurt

    Licencję na produkcję jogurtu pod telewizyjną marką wykupiła firma Fromako, która wprowadzi swój produkt na rynek jeszcze w tym miesiącu. - Były różne propozycje, ale ta oferta Fromako wydawała nam się najbardziej interesująca - mówi Anna Opończewska z biura prasowego MiniMini

  • Dieta śródziemnomorska: zasady, zalety i wady

    , awokado produkty pełnoziarniste rośliny strączkowe , w tym fasola orzechy oliwa z oliwek aromatyczne zioła i przyprawy ryby i owoce morza kilka razy w tygodniu drób jajka trochę grzybów sery i jogurty z umiarem niewiele słodyczy czerwone mięso tylko na specjalne okazje Do tego dużo ruchu fizycznego i

  • Erytrol: w czym jest lepszy niż cukier? [kcal, jak stosować, skutki uboczne]

    używa się go również jako substancję słodzącą w napojach i jogurtach. Warto jednak wiedzieć, że erytrol ma funkcję nie tylko słodzącą. Można go również stosować jako wzmacniacz aromatu, substancję zapobiegającą zmianom smaku, barwy i konsystencji produktu, a także do zagęszczania produktów

  • Naturalnie jogurt!

    w dobrym zdrowiu w dużej mierze dlatego, że codziennie wypijali porcję regionalnego przysmaku - fermentowanego napoju mlecznego przypominającego smakiem dzisiejszy jogurt. Odkrycie antybiotyków - leków jak się wydawało idealnych - osłabiło zainteresowanie probiotykami. Czas jednak pokazał, że są one