cukier

Więcej o:

cukier

  • Cukier

    Dołącz do nas na Facebooku! Cukry a próchnica zębów Pokarmy zawierające cukry proste i skrobię mogą przyczyniać się do powstawania próchnicy zębów. Bakterie znajdujące się w jamie ustnej

  • Cukier Muscovado - więcej niż cukier?

    Cukier Muscovado pochodzi z Filipin. To nierafinowany cukier wytwarzany z syropu z trzciny cukrowej, uchodzi za najzdrowszy z spośród brązowych cukrów. Obok niewielkiej kaloryczności, odpowiednio wytworzony staje się bogactwem soli mineralnych, żelaza i potasu. Dlaczego jeszcze warto zastąpić nim

  • Cukier zdrożeje

    Wczoraj pierwsze umowy na wykup cukru po cenach interwencyjnych podpisała z polskimi cukrowniami Agencja Rynku Rolnego. Na razie na 81 tys. ton. Od wielu lat ceny na rynku unijnym były wyższe od kosztów produkcji, więc agencje nie skupowały cukru od producentów. Ostatnia taka transakcja odbyła się

  • 10 ziół, które warto mieć w domowej apteczce - ranking redakcji

    pomyśleć o poddaniu ich procesowi sterylizacji. Do litrowego słoika wsyp świeże, umyte jagody . Dodaj przegotowanej wody do 2/3 wysokości słoika i dosyp 2 łyżeczki cukru. Zamknij szczelnie, zanurz w wodzie i poddawaj działaniu temperatury co najmniej 100 st. C przez kwadrans. Jagody przygotowane w ten

  • Syrop z mniszka: właściwości, zastosowanie. Komu szkodzi syrop z mniszka

    pęcherzyka żółciowego, chorobę wrzodową oraz na nadkwasotę. Mniszek lekarski powoduje bowiem zwiększenie produkcji kwasu żołądkowego oraz wzmaga wydzielanie żółci. Syrop z mniszka zawiera sporo cukru, zatem nie jest też wskazany dla osób chorujących na cukrzycę. Uwaga ponadto na alergię. Jeżeli jesteśmy

  • Co zamiast cukru: czym zastąpić cukier

    Dlaczego słodzimy, dlaczego cukier działa Najpowszechniej stosowanym rodzajem cukru jest cukier biały , rafinowany, który po spożyciu bardzo szybko trafia do naszego krwioobiegu, jego uderzenie stanowi szok dla żołądka oraz trzustk i. Dochodzi do zakwaszenia organizmu i spadku wapnia . Jednak

  • Mrówki Faraona - czy są szkodliwe, jak się ich pozbyć z domu?

    bogate w cukier oraz białko, więc chętnie jedzą bakalie, ciasta czy inne słodycze. Mrówki nie pogardzą jednak resztkami innych pokarmów, zjedzą mięso, jajka oraz karmę zwierząt. Mrówki Faraona – jakie szkody powodują? Mrówki faraonki są niewielkie, jednak w domach mogą powodować spore szkody

  • Cztery dekady z HIV/AIDS - stygmatyzacja chorych wciąż ma się dobrze

    niedoboru odporności (HIV) należy do wirusów RNA (szybko mutujących), więc zwykle nim prace kończono, już ulegał przeobrażeniom uodparniającym go na szczepienia. Powierzchnia wirusa ma specyficzną, skomplikowaną, trójwymiarową strukturę. Połowa jej powierzchni jest powleczona cukrem - glikowana - co

Wypowiedzi na forum o:

cukier

  • Glukometr, poziom cukru itp.

    Zmierzyłam poziom cukru. Dzisiaj, Wynik to 109mg% - byłam na czczo. Około godz.15.00 zmierzyłam ponownie: 74mg% - a byłam godzinę po obfitym posiłku (gotowane ziemniaki, smażona ryba, surówka). Chyba powinna przebadać się w kierunku cukrzycy... Wydaje mi się, że godzinę po posiłku powinnam mieć

  • Spadki cukru - jest dietetyk na sali?

    Dziewczyny, przyznaje sie bez bicia, ze na zdrowym stylu zycia to ja sie nie znam. Mam taki problem- staram sie zrzucic swoje kilogramy (chociaz z 10). Jem mniej, bardziej rozsadnie, koniec ze schabowymi. Staram sie cwiczyc I niestety mam taki problem, ze chyba mi cukier spada I mam te nieprzyjemne

  • Weźcie mnie postraszcie! CUKIER

    . Zawsze lubiłam słodycze ale ostatnie miesiące to już jest przesada. Jak przestać i co mi grozi jeśli nie przestanę? Dlaczego tak jest, że moja córka z całej blachy szarlotki zje kawałeczek malutki i to trzeba ją namawiać, a ja zjem resztę z rozkoszą? Dla niej cukier może nie istnieć, czyli da się!

  • Cukier puder

    Mam pytanie do mam. Opiekowałam się dzisiaj dziećmi brata i zrobiłam im gofry. Chciały tylko z dużą warstwą cukru pudru, poprosiły też o cukier puder na talerzyk.( 3.5 roku i 9 lat) Czy to normalne? Moje dzieci tak nie jadły. Mówiły, że małe pączusie też tak obtaczają w cukrze. Są szczupłe,

  • Podwyższony cukier

    Witam forumowiczów , robiłem w lutym badanie krwi i wyszedł mi cukier 111 , teraz troszkę mniej bo 107 , w grudniu brałem zastrzyki sterydowe na rwę ( 5 zastrzyków ) więc możliwe że po nim mi poziom cukru się podniósł , czy mam podstawy do niepokoju ? Co sądzicie na ten stan i jak do tego podejść .

  • ile cukru do soku z malin?

    Dzień dobry :) bardzo proszę o wskazówkę- ile cukru dodać do soku z malin? Zamierzam zrobić sok w sokowniku parowym, ale nie sypać cukru na maliny, tylko dodać do gotowego soku. Potem pasteryzacja. Jaka jest najmniejsza możliwa ilość cukru, która zapewni niepsucie się? Czy 200g na litr soku

  • Miód i cukier - przepis

    W podanym niżej przepisie na pierniczki jest miód i cukier. Zastanawia mnie ten cukier w przepisie, skoro jest miód to może można z niego (cukru)zrezygnować? Cży poza slodyczą wpływa jakoś inaczej na wypiek? A jak pierniczki mają być lukrowane to już w ogóle chyba ten cukier jest nadmiarowy? Jak

  • Re: Weźcie mnie postraszcie! CUKIER

    Ale dlaczego, zjedz te buraczki, a następnym razem zrób bez cukru... -- Error 404

  • Cukier

    Robilam ostatnio badania hormonalne plus glukozei insuline. Glukoza 96, insulina 5. Jeden lekarz stwierdzil ze ok, drugi ze wysoka i kazal powtorzyc. 5 lat temu zrkbilam sobie krzywa i tam wyszlo 96,8, -74,8-87,6. Lekarz wtedy stwierdzil ze wyniki ok. Co z moim cukrem. Jest to gorna granica.Czy mam

  • Re: Weźcie mnie postraszcie! CUKIER

    Tarczycy to ja nie mam wcale, ale TSH prawidłowe, cukier z rok temu, około 80