warzywa

Więcej o:

warzywa

  • Warzywa strączkowe - właściwości, zastosowanie

    Warzywa strączkowe - lista Do roślin strączkowych zalicza się wiele warzyw, które rosną w naszym klimacie. Warzywa strączkowe, które mogą być uprawiane w Polsce to: fasola zwykła, fasola wielokwiatowa, groch zwyczajny, ciecierzyca pospolita, bób , soczewica jadalna, fasolnik, soja warzywna

  • Bezmuszlowe ślimaki - ohyda na chodniku, nadzieja w medycynie

    importowi warzyw i owoców. Bezmuszlowe ślimaki należą do zdecydowanej mniejszości. Najpopularniejsze śliniki (luzytański i wielki) mają charakterystyczne brązowawe (wpadające w pomarańczowe) ubarwienie. Pomrowy są zwykle szarawe, z domieszką czerni, w plamki i paski. Można też spotkać nagiego ślimaka o

  • Siniaki bez wyraźnej przyczyny - trzeba się martwić?

    do tkanek. Najlepszy sposób na zapewnienie organizmowi odpowiedniej ilości rutyny i witaminy C to dieta obfitująca w warzywa i owoce ( więcej na ten temat ). Czytaj: wszystko o rutynie . Witaminy z grupy B (a dokładniej B12 i kwas foliowy), które są niezbędne to tworzenia przez organizm

  • Owoce i warzywa, którymi można się zatruć

    umyć pod bieżącą wodą. Mało kto wie, że powinno się myć również mrożone owoce leśne, które można kupić w wielu sklepach. 2. Rabarbar: to zapomniane nieco warzywo zawiera wiele cennych witamin, błonnik oraz kwas foliowy , jednak w jego liściach oraz korzeniu zawarty jest kwas szczawiowy, który może