warzywa

Więcej o:

warzywa

  • Co zawiera dużo witaminy C? Warzywa i owoce bogate w witaminę zdrowia

    cebula: chroni przed rakiem, wzmacnia odporność Które owoce i warzywa zawierają najwięcej witaminy C – produkty, które dadzą Ci odporność Które owoce i warzywa zawierają najwięcej witaminy C? To nierzadko produkty, z których korzystamy na co dzień. Nie są one trudno dostępne, ani też drogie

  • Cukier trzcinowy: czy jest mniej szkodliwy niż biały?

    dorosłej wystarczy więc średnio 10-12 łyżeczek białego cukru na dzień, czyli około 200 kcal. Trzeba jednak pamiętać, że oznacza to zarówno cukier, którym słodzimy herbatę czy kawę, jak i cukier dodany do gotowych produktów spożywczych, w tym napojów, a także cukier zawarty w owocach i warzywach. Dlatego

  • Naturalne składniki, które pobudzają odporność

    amerykańskich i innych w ciemnych owocach, w zielonej herbacie, w zielonych i czerwonych warzywach. A ponadto w kakao, winie, w przyprawach oraz w niektórych zbożach. Naturalne składniki, które pobudzają odporność - przeciwutleniacze Przeciwutleniacze zwalczają tzw. wolne rodniki. Są to cząsteczki powstające

  • Cukrzyca insulinoniezależna: co to jest? Jaką dietę stosują pacjenci?

    złożonych poprzez włączenie do diety produktów pełnoziarnistych, ale też warzyw (owoce w ograniczonej ilości) posiłki przygotowywane poprzez gotowanie - mniej smażenia i pieczenia z dodatkiem tłuszczu. Zobacz też: Prawidłowy poziom cukru we krwi z palca, czyli jakie są normy glukozy u dorosłych osób

  • Jak zbić cholesterol, czyli skuteczne metody walki z podwyższonym LDL

    wystąpienia chorób układu krążenia , ale także nadwagi i otyłości prowadzących do rozwoju niezwykle niebezpiecznej cukrzycy typu 2 . W diecie antycholesterolowej powinny dominować zatem produkty bogate w błonnik spożywczy, witaminy i minerały. Na pierwszym miejscu powinny znaleźć się w niej warzywa i

  • Zaburzenia odżywiania u dzieci. Gdzie udać się po pomoc?

    warzyw, które są źródłem cennych witamin i błonnika . W jadłospisie nie powinno być miejsca dla produktów wysokoprzetworzonych, słodzonych i z dużą zawartością tłuszczu. To bowiem prowadzi nie tylko do problemów z nadwagą , ale także zwiększa ryzyko cukrzycy i innych niebezpiecznych chorób. Jak