przeciwutleniacze
-
Zacznij jeść dwa ząbki czosnku dziennie. Zdziwisz się, jak zareaguje twój organizm
Czosnek jest dobrze znany ze swoich właściwości leczniczych i od dawna stosowany w walce infekcjami bakteryjnymi. Ale to nie wszystkie jego prozdrowotne zalety. Dlaczego jeszcze warto jeść czosnek?
-
Czy pomidory są zdrowe? Komu mogą zaszkodzić? Dietetycy nie mają wątpliwości
Pomidory można jeść pod wieloma postaciami - świeże, gotowane i w postaci soku. Dostarczają organizmowi sporo ważnych składników odżywczych i pomagają chronić przed przewlekłymi chorobami. Czy mogą komuś zaszkodzić?
-
Te owoce pomogą spalić tłuszcz, obniżają cholesterol i chronią przed miażdżycą. Za rzadko po nie sięgamy
Mirabelki przybyły do nas z Anatolii w Turcji. Te śliwki wyróżniają się kształtem i kolorem: są małe, okrągłe, w ciemnożółtym lub ciemnym kolorze i smakują bosko. Można je jeść na surowo, a także zrobić z nich znakomite dżemy czy konfitury i...
-
Walczysz z cholesterolem lub zmagasz się z cukrzycą? A może masz kłopoty z zasypianiem? Wprowadź do diety te owoce
Walczysz z cholesterolem lub zmagasz się z cukrzycą? A może masz kłopoty z zasypianiem? Pomyśl o uzupełnieniu diety o wiśnie.
-
Zabijają komórki rakowe i rosną w każdym lesie. Wystarczy garść dziennie
Jagody są nie tylko przepyszne ale i pełne zdrowia. Swoje niezwykłe właściwości zawdzięczają barwnikom, a dokładnie rzecz biorąc antocyjanom. To naturalne związki roślinne odpowiadające za fioletowy kolor owoców. Naukowcy znajdują coraz więcej...
-
Owoce sezonowe, które powinieneś jeść garściami. Pozbędziesz się toksyn i pomożesz wątrobie
Nadszedł czas na świeże i pyszne owoce jagodowe, które warto polecić każdemu także z myślą o zdrowej wątrobie. Nie żałujmy sobie jagód, malin, żurawiny, winogron, a także owoców egzotycznych, takich jak cytrusy czy nawet owoce opuncji.
-
Owsianka - korzyści zdrowotne. Mnóstwo powodów, dla których płatki owsiane powinny stać się częścią naszej diety
Owies należy do najzdrowszych zbóż na ziemi. W postaci owsianki jest doskonałym źródłem ważnych dla zdrowia witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy.
-
Dieta roślinna może zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego u mężczyzn - pokazują najnowsze badania
Dieta roślinna, bogata w warzywa, produkty pełnoziarniste, orzechy i rośliny strączkowe, może zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego u mężczyzn o ponad jedną piątą. To zasługa przeciwutleniaczy, znajdujących się w owocach i warzywach, które tłumią...
-
Granaty na zdrowie! Pij soki, posypuj sałatkę nasionami. Twoje serce to doceni
Obniżają ciśnienie, walczą ze "złym" cholesterolem, a dodają dobrego. Dlaczego jeszcze warto jeść granaty i pić sok z tych smacznych owoców?
-
Cudowne owoce, które poprawią funkcje poznawcze mózgu? Znajdziesz je na straganie
Śliwki są bez wątpienia warte grzechu - mają mniej cukru niż wiele innych owoców, są pełne najlepszych składników odżywczych. Są też potężnymi przeciwutleniaczami. Zadbają o nasz mózg, serce, kości i sylwetkę.
-
Napar z siemienia lnianego - jak go przygotować i na co pomoże? Poznaj jego właściwości
-
Ma oczyścić organizm i dać szybki efekt. Na czym polega dieta kefirowa
-
Wielu młodych Polaków ma ten problem. Rozwiązanie jest prosteMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Napar z pokrzywy - na co pomaga? Właściwości i przeciwwskazania. Jak go przygotować?
-
Sok z buraków korzystny dla jelit. Potwierdzają to pilotażowe badania
- Niezdrowe dodatki do herbaty
- Chcesz mieć płaski brzuch? Zasada 3xC spełnia marzenia
- Ćwiczenia na haluksy pomogą zneutralizować uciążliwe schorzenie. Sprawdź jak ćwiczyć w domu
- Zjadł śmiertelnie trującego grzyba. W Polsce też trzeba uważać
- Lekarka przeprowadziła eksperyment. Do tygodniowego menu włączyła boczek