owoce sezonowe

Więcej o:

owoce sezonowe

  • Co jeść w upał? Osiem rzeczy, które poradzi ci dietetyk

    i pijemy w trakcie upałów. Oto osiem podstawowych zasad, o których radzą pamiętać dietetycy. Cytrusy są wychładzające. Dobrze działają też polskie owoce sezonowe, szczególnie te fioletowe - jagody czy jeżyny, bo są najzdrowsze. W nagłej zmianie diety na owocowo-warzywną kryje się jednak pułapka - można od

  • 5 zmian w diecie, za które podziękuje Ci Twoje ciało

    /brokuła. Wzbogać potrawy przygotowywane z jaj (jajecznicę, omlety) o warzywne dodatki: cebulę, pomidory, szpinak, świeże zioła. Na drugie śniadanie wybierz surowe owoce i warzywa: w lecie korzystaj z owoców sezonowych (truskawki, maliny, jagody, borówki, czereśnie), a przez cały rok spożywaj pokrojone w

  • 7 pomysłów na zdrową przekąskę w pracy

    ). Większą porcję energii zapewnimy dodając do serka wiejskiego suszone owoce, pestki dyni i słonecznika lub orzechy. Smakowity, zdrowy deser uzyskamy łącząc serek z owocami sezonowymi (maliny, jagody, truskawki) oraz odrobiną miodu lub syropu klonowego. 3. Hummus z warzywami Hummus to pasta z ciecierzycy

  • Nakarm swój mózg! Osiem produktów, które w tym pomogą

    , które spożywały zwierzęta znacznie przekraczały ich normalne zastosowanie w diecie większości z nas (myszy były karmione nimi na okrągło), ale naukowcy twierdzą, że nawet mniejsze proporcje mogą działać naprawczo. Nad czym się tu zastanawiać? Czas na ucztę borówkową! Owoce sezonowe Kolor owoców - liczy się kolor