jesień
-
Dynia na fali. Wykorzystaj sezon, ciesz się smakiem
Dynia to prawdziwa skarbnica zdrowia. Jej miąższ i pestki wspierają mózg, poprawiają płodność i libido, dodają urody. Zalet jest znacznie więcej. Odpowiednio przyrządzona jest także przysmakiem i ciekawym pomysłem na wzbogacenie menu.
-
Jesienna chandra - jak sobie z nią radzić
Aktywność fizyczna, gorzka czekolada, herbatka z dziurawca, muzykoterapia - oto recepta na dobry nastrój. Kiedy, dlaczego i na co jeszcze Ci pomogą?
-
Przeziębienie jesienne. Jak leczyć? Co zrobić, żeby go uniknąć?
Przeziębienie jesienne to problem, który w równym stopniu dotyka dzieci i dorosłych. Sezon infekcyjny rozpoczyna się wraz z powrotem dzieci do szkół. Co zrobić, aby uniknąć przeziębienia? Jak się z niego wyleczyć?
-
Suplementacja jesienią, czyli jakie preparaty warto stosować, aby organizmowi nie zabrakło niezbędnych witamin?
Suplementacja jesienią jest szczególnie istotna z punktu widzenia naszej odporności i walki z sezonowymi infekcjami. Sprawdź, o czym należy pamiętać wybierając odpowiednie witaminy.
-
Sezon ziołowych zbiorów w rozkwicie. Co można i warto z nich zrobić?
Lipiec to znakomity miesiąc na ziołowe zbiory. Wiele naturalnych skarbów zbieramy właśnie latem. Ale co z tych ziół zrobić? Napar to nie wywar i często czemuś innemu służy. Podobnie jak syrop różni się od soku, a ten od nalewki. Co dla kogo i kied...
-
Kochajcie się jesienią. 30 propozycji na zimne, długie wieczory
Szkoda lata? Przewiało cię? Masz kiepski nastrój, bo nie odnajdujesz się w sytuacji pandemicznej? Jesiennej chandrze i sezonowym infekcjom można zapobiegać we dwoje. Polecamy te pozycje seksualne. Trzy kategorie
-
JABŁKA - 10 powodów, dla których warto je jeść
Możemy cieszyć się ich smakiem przez cały rok, chociaż jesienią są najtańsze. Sprawdzają się w deserach, znakomicie nadają do przetworów. Spośród wszystkich owoców Polacy wybierają je najchętniej. I bardzo dobrze: z punktu widzenia naszego zdrowia...