magnez
-
Kiedy przyjmować magnez, aby zadziałał? Lepiej nie zażywaj go na czczo
Magnez jest ważny dla wielu procesów zachodzących w organizmie, a jego najlepsze źródła to zielone warzywa liściaste czy rośliny strączkowe i produkty pełnoziarniste. Jak objawia się niedobór magnezu i jak go uzupełniać?
-
Dieta trzech minerałów, czyli odchudzanie przez odżywianie. Sprawdza się nawet w święta
Takie diety kochamy - trzeba na niej jeść, żeby dbać o zdrowie i sylwetkę. Jak to możliwe? Od lat dietetycy wskazują, że wiele osób zmagających się z nadwagą w rzeczywistości jest niedożywionych. Brak w organizmie cennych substancji usprawniającyc...
-
To jest kluczowy pierwiastek dla całego organizmu. Jakie są objawy niedoboru magnezu?
Magnez to jeden z najważniejszych pierwiastków, głównie kojarzymy jego działanie z koncentracją i dobrym samopoczuciem. Faktycznie wpływ na większość procesów w naszym morganizmie. Niedobór magnezu, szczególnie przewlekły, może mieć naprawdę groźn...
-
Magnez niezbędny dla układu odpornościowego. Źródła magnezu
Poziom magnezu we krwi jest bardzo ważnym czynnikiem dla wydajnego działania układu odpornościowego. Wyniki ostatnich badań szwajcarskich naukowców mogą mieć istotne znaczenie dla pacjentów z rakiem.
-
Suplementacja dla mężczyzn. Czy jest potrzebna?
Suplementy diety dla mężczyzn to skomponowane specjalnie z myślą o panach zestawy witamin, składników mineralnych lub innych substancji, które mają na celu podniesienie odporności organizmu, ale także kompleksowe jego wsparcie. Co zawierają...
-
Problemy z koncentracją, skupieniem uwagi - jak sobie z tym radzić
Problemy z koncentracją, skupieniem wiążemy z przemęczeniem, stresem, brakiem odpowiedniej dawki snu. Rozwiązaniem jest solidny wypoczynek. Kiedy jednak problemy z koncentracją są objawem choroby lub zapowiedzią zbliżających się kłopotów ze zdrowiem?
-
Jesienna chandra - jak sobie z nią radzić
Aktywność fizyczna, gorzka czekolada, herbatka z dziurawca, muzykoterapia - oto recepta na dobry nastrój. Kiedy, dlaczego i na co jeszcze Ci pomogą?
-
Złotak wysmukły (borowik amerykański): jak wygląda, jakie ma właściwości
Złotak wysmukły (borowik amerykański) pojawił się w naszych lasach kilka lat temu. Z wyglądu podobny nieco do borowika szlachetnego i koźlaka, rozprzestrzenił się szeroko i można go znaleźć w sosnowych lasach w ogromnych ilościach. Jest jadalny,...
-
Amarantus - przedstawiciel superfood: właściwości, zastosowanie
Amarantus nazywany jest też szarłatem. Jest jednym z najstarszych gatunków zboża (choć według klasyfikacji botanicznej nie jest zaliczany do zbóż) i jedną z najstarszych roślin uprawnych. Przez lata zapomniany, obecnie zdobywa ogromną popularność....
-
Kwas foliowy, magnez, ryby, czosnek: czy chronią przed rakiem jelita grubego? - analiza
Przed rakiem jelita grubego zdają się chronić aspiryna, niesteroidowe leki przeciwzapalne, magnez, kwas foliowy, a przede wszystkim duże spożycie owoców i warzyw, błonnika, a także produktów mlecznych. Zdecydowanie szkodzi czerwone mięso i alkohol...
-
Nowy wariant koronawirusa atakuje. Już za moment szczepienia
-
Czym jest rak jelita grubego
-
Niezawodność, która odmieni twój dzień. Ten model odkrywa nowe horyzonty picia kawyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Polacy wciąż jedzą ich za mało. A mogą ochronić nas przed zawałem
-
Szok psychiczny. Jak go rozpoznać i we właściwy sposób udzielić pomocy?
- Czy codzienna kąpiel nam nie służy? Opinie dermatologów
- Żywność pochodzenia roślinnego a ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2 - nowe badania
- Co kryje się za falą dziecięcego zapalenia płuc w Chinach? Eksperci wyjaśniają
- Witamina B12 może przyspieszyć naprawę tkanek i pomóc w leczeniu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego - nowe badanie
- Co najlepiej pić przy bólu gardła? Pomoże napar, który przygotujesz w kilka minut