jesienne warzywa
-
Papryka - witaminowa rekordzistka. Który kolor najlepszy?
Trudno przecenić walory zdrowotne papryki. Zmniejsza apetyt, przyspiesza spalanie tłuszczu. Odmładza, poprawia nastrój. Postaw na paprykę, niekoniecznie w proszku, i nie tylko wtedy, gdy chcesz zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na witaminę C, w...
-
Dynia na fali. Wykorzystaj sezon, ciesz się smakiem
Dynia to prawdziwa skarbnica zdrowia. Jej miąższ i pestki wspierają mózg, poprawiają płodność i libido, dodają urody. Zalet jest znacznie więcej. Odpowiednio przyrządzona jest także przysmakiem i ciekawym pomysłem na wzbogacenie menu.
-
Dynia dobra nie tylko w Halloween. Dlaczego warto ją jeść?
Niektórzy twierdzą, że jest mdła i nadaje się bardziej do straszenia niż jedzenia. Na pewno? Poznaj zalety dyni i ciesz się smakiem. Wiele zależy od sposobu przygotowania.
-
Ziemniak nie tuczy. Burak nie leczy raka. Seler uspokaja. Jesienne warzywa i ich tajemnice
Jedz warzywa, będziesz zdrowszy. A dlaczego, tak konkretnie? Które są najbardziej wartościowe, a które trochę mniej? Czy smaczniejsze są lepsze, czy wręcz przeciwnie?