przyprawy
-
Bolą cię stawy? Koniecznie sprawdź szafkę z przyprawami i przygotuj prosty napar
Bóle stawów mogą mieć różne podłoże. Jednak bez względu na to, co stoi za przyczyną uciążliwych dolegliwości, szukamy rozwiązania, które przyniesie ulgę. Pomocne mogą być zwykłe tabletki przeciwbólowe, jednak zbyt intensywna farmakoterapia wpływa...
-
Ta przyprawa wymiecie złogi z jelit i sprawi, że kilogramy polecą w dół. Dodaj ją do porannej kawy
Większość ludzi zaczyna dzień od filiżanki lub kubka kawy. Jej pobudzające działanie jest powszechnie znane. Organizm, aby prawidłowo funkcjonował, potrzebuje jednak nie tylko energii, ale i oczyszczenia. Co, gdyby dało się połączyć obie te funkcj...
-
Zdrowy i smaczny napój wspomagający spalanie tłuszczu? Kluczem jest dodatek popularnej przyprawy
Chudnięcie zdecydowanie nie jest proste jak bułka z masłem i często wymaga wielu poświęceń oraz wyrzeczeń. Można jednak cały proces nieco ułatwić, spożywając produkty przyspieszające przemianę materii. Napój z dodatkiem tej popularnej przyprawy...
-
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Te produkty wpływają na to, że przekraczasz normę!
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Zastanawiają się nad tym ci, którzy muszą zmienić swoją dietę, by w końcu zadbać o swoje zdrowie. Okazuje się, że takich produktów jest naprawdę wiele, a większość z nich jest naprawdę smaczna. Dieta na obniżenie...
-
Czy przyprawy przyspieszają metabolizm i pomagają w walce z nadwagą?
Przyprawy dodają smaku potrawom i ułatwiają trawienie. A czy mogą też przyspieszyć metabolizm? Warto zwrócić uwagę na papryczkę chili i imbir. Ale i inne przyprawy można dosypać do naszych dań - i to z kilku powodów.
-
Czy liść laurowy pomaga na kości? Właściwości naparu z liści laurowych
Liście laurowe to aromatyczna i popularna przyprawa poprawiająca smak potraw i ułatwiająca trawienie. Najbardziej znane zastosowanie liści laurowych wiąże się więc z kuchnią. Jednak miłośnicy naturalnych leków zwracają też uwagę na właściwości...
-
Galangal. Zastosowanie i właściwości orientalnej przyprawy
Galangal jest podobny do imbiru, głównie wykorzystuje się go w kuchni azjatyckiej, gdzie jest szczególnie ceniony. Należy jednak uważniej przyjrzeć się tej roślinie, ponieważ ma o wiele więcej zastosowań. Czym jest galangal i do czego można go...
-
Zioła, które mogą zastąpić sól. Jakie mieszanki wybrać
Zioła zamiast soli? Czemu nie, to nie tylko smacznie, ale i zdrowo. Mieszanki ziół i przypraw można dodawać do zup, sosów, mięs, jajek i past na kanapki. Nadają się do dań smażonych, gotowanych i duszonych, do potraw orientalnych, ostrych...
-
Anyż: co warto wiedzieć? Właściwości i zastosowanie
Anyż: lekko korzenny i intensywny smak, świeży, egzotyczny aromat oraz oryginalny wygląd. To jego znaki rozpoznawcze. Poznaj pochodzenie anyżu, jego zastosowanie w kosmetyce i kuchni. Dowiedz się, do czego jest wykorzystywany i dlaczego warto po...
-
Pachną nimi nie tylko święta. 5 rozgrzewających przypraw - jak działają
Rozgrzeją od środka, dodadzą smaku, wspomogą metabolizm. W tych aromatycznych przyprawach kryją się cenne dla zdrowia właściwości, szczególnie przydatne w okresie jesienno-zimowym. Komu i na co pomogą, a kto powinien ich unikać?
-
Wiele osób w ten sposób zakłóca swój sen. Konsekwencją cukrzyca i choroby serca
-
Jakie napoje pomagają w kontrolowaniu glikemii?
-
7 przepisów dla zdrowych jelit, czyli jak zadbać o spokój brzuchaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Po siedemdziesiątce odstaw jogurt, na rzecz tego zamiennika. Jest przepyszny
-
"O waginie się nie odważycie". Akurat! 6 największych intymnych bolączek kobiet
- Narodziny chirurgii plastycznej
- Mają nieprzyjemny zapach i swędzą? To może być początek grzybicy stóp
- Wzdęcia i ból brzucha po truskawkach. Kiedy musimy z nich zrezygnować?
- Zadbaj o kolory garderoby przed wyjściem do lasu. Niektóre przyciągają owady
- Przygotuj banalnie prosty spray na meszki. Ten zapach odstraszy je na dobre