goździki

Więcej o:

goździki

  • Lechosław Goździk nie żyje

    Do 1980 r., kiedy to Goździka odnalazła w Świnoujściu Hanna Krall, nikt z jego otoczenia, nawet żona i córka, nie wiedział, że to "ten Goździk". Kiedy zdarzało się, że ktoś przypominał sobie nazwisko, mawiał: "Tamten, to nawet nie moja rodzina". - Wciąż przychodzą do mnie dziennikarze - mówił

  • Kamil Goździk - kandydat do parlamentu [WYBORY 2015]

    Kamil Goździk - informacje podstawowe Skończył studia na kierunku polityka społeczna. Swoja drogę zawodową związał z rolnictwem, m.in. pracował w Agencji Nieruchomości Rolnych. Obecnie jest kierownikiem Biura Zamiejscowego w Opolu Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Startował do Rady

  • Goździki - do bigosu i wielu ciężkostrawnych dań. Dodaj, będzie lżej

    Więcej o świątecznych przyprawach przeczytasz na Gazeta.pl Goździki są wyjątkowo aromatyczną przyprawą korzenną o charakterystycznym smaku. Mają właściwości znieczulające i odświeżające, są też uważane za naturalny afrodyzjak. W Chinach wykorzystywane są już od ponad 2000 lat. Goździki

  • Od goździka do wibratora

    pospolitym ruszeniem do kwiaciarń i na stragany, gdzie nabywano symboliczne podarki dla pań: goździki, tulipany, a z czasem rzeczy użyteczniejsze, rajstopy i ręczniki. "Ty byś lepiej co dzień naczynia pomył i nie chlał z kolegami, niż mi raz do roku kwiatek przynosił" - buntowały się wówczas niektóre z dam

  • Hamburger odpada, czyli jak zarobić na Woodstocku

    . zł, czyli dwa tysiące steków z bułką. Plus obsługa, prąd. No i konkurencja, co trzyma ceny. Goździk prowadzi stoisko niedaleko swojego szwagra: - Bez doświadczenia zginiesz, utopisz duże pieniądze. - To jak wyjść na swoje? - Sprzedawaj tylko to, co chcą kupić. Ci miejscowi, trzy lata temu nakupili

  • Tego nie dodawaj do herbaty. Wydają się niegroźne, ale mogą zaszkodzić

    Herbata to, zaraz po wodzie, najpopularniejszy napój na świecie. Camellia sinensis, bo tak nazywa się roślina, której suszone liście wykorzystujemy do zaparzenia herbaty, to krzew rosnący naturalnie w lasach tropikalnych i subtropikalnych. Jest też od tysiącleci rośliną uprawną. Pierwsza wzmianka o