nabiał
-
Popularny produkt zmorą kardiologów. Brak umiaru w tym nabiale powoduje cholesterol i wyższe ciśnienie
Chociaż nabiał to ważny element zdrowej diety, nie każdy produkt może być spożywany w dużych ilościach. Ser żółty to zdradliwy składnik, który serwowany w zbyt dużych ilościach może mieć opłakane skutki. Kardiolodzy nie pozostawiają złudzeń -...
-
Komu szkodzi nabiał? Ta grupa powinna ograniczyć spożycie tych produktów. Powód jest prosty
Do chorób cywilizacyjnych należą także wszelakie alergie i nietolerancje pokarmowe. Dietetycy nie pozostawiają złudzeń - mleko i nabiał szkodzą. Czy spożywanie produktów może jednak niekorzystnie wpłynąć na każdego? Wyjaśniamy, kto powinien...
-
Co na przeziębienie? Moja domowa metoda sprawiła, że szybko stanęłam na nogi. L4 nie było potrzebne
Domowe sposoby na przeziębienie są bardzo zróżnicowane. Jednak kiedy to mnie dopada infekcja, staram się zwalczyć ją własnymi metodami. Kilka dni temu miałam spory katar, bolała mnie głowa, mięśnie i stawy. Obyło się bez gorączki, ale myślałam, że...
-
Jaka dieta, taka cera, czyli błędy dietetyczne, które widać na skórze twarzy
Wypryski, przebarwienia, opuchlizna - zmiany na twojej skórze mogą mieć różne przyczyny, ale często są skutkiem błędów dietetycznych. Poznaj cztery częste typy twarzy i dowiedz się, czego zapewne jest za dużo w twojej diecie, skoro na skórze...
-
Czy chudy nabiał jest dobry dla serca? Dieta Szwedów pokazuje, że niekoniecznie
Wydaje się, że jedząc wysokotłuszczowe produkty mleczne, nie zaszkodzimy zdrowiu układu sercowo-naczyniowego. Takie wnioski płyną z badań, przeprowadzonych w Szwecji. A jest to kraj o jednym z najwyższych wskaźników spożycia nabiału na świecie.
-
Kefir: właściwości zdrowotne. Dlaczego warto pić kefir?
Kefir to naturalny probiotyk, mający dobroczynne działanie na przewód pokarmowy. Poprawia proces trawienia, powoduje że lepiej przyswajamy białko. Jest ponadto produktem posiadającym wysokie walory odżywcze, wzmacnia także naszą odporność i pomaga...
-
Grzybek tybetański - co to jest i jakie ma właściwości?
Grzybek tybetański to tak naprawdę kultury bakterii i grzybów, które dodane do mleka powodują rozpoczęcie procesu fermentacji, na skutek czego otrzymywany jest kefir. Napój ten ma wiele dobroczynnych właściwości, a kefir otrzymywany z użyciem...
-
Rewolucja: "najgorszy tłuszcz świata" ma zniknąć ze sklepów. WHO: To toksyczne chemikalia, które zabijają
Światowa Organizacja Zdrowia wypowiada wojnę "najgorszemu tłuszczowi świata". To produkowane na masową skalę i dodawane do wielu produktów tłuszcze trans, które mają fatalny wpływ na zdrowie. W ciągu 5 lat mają zostać wyeliminowane.
-
Przyczyna reumatoidalnego zapalenia stawów może leżeć w... twojej lodówce. Dosłownie
Bakterie, które znajdują się w nabiale i wołowinie, mogą przyspieszać rozwój reumatoidalnego zapalenia stawów u osób mających genetyczne predyspozycje do tej choroby. Tak twierdzą naukowcy z Florydy.
-
Jesz produkty "bez laktozy"? Naukowcy: zamiast pomóc, możesz sobie zaszkodzić
Unikanie produktów z laktozą to jeden z najpopularniejszych obecnie trendów żywieniowych. Według ekspertów, w wielu przypadkach jest to wynik "chwytu marketingowego" i na dłuższą metę może nam nawet szkodzić.
-
Zielone koktajne i ich zalety
-
Pestki tego owocu mają w sobie trującą substancję. Nigdy ich nie połykaj
-
Dzień dziecka powinien być każdego dnia. Jak okazywać wsparcie dzieciom na co dzień, nie tylko od święta?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Czy opuchnięte kostki powinny nas martwić? Jakie choroby zwiastują?
-
Owoce sezonowe, które "lubi" wątroba
- W szkole byłeś kiepski z biologii? Sprawdź, czy w tym quizie pójdzie ci lepiej
- Pod żadnym pozorem nie jedz owoców prosto z krzaka. Nabawisz się pasożytów
- Widzisz u siebie te symptomy? Prawdopodobnie wątroba ci wysiada
- Zapomnij o kąpielach dwa razy dziennie. Ciało wymaga mniej higieny niż sądzisz
- Rumień wędrujący - czy zawsze oznacza boreliozę? Łatwo go pomylić z czymś innym