śliwki
-
Te owoce pomogą spalić tłuszcz, obniżają cholesterol i chronią przed miażdżycą. Za rzadko po nie sięgamy
Mirabelki przybyły do nas z Anatolii w Turcji. Te śliwki wyróżniają się kształtem i kolorem: są małe, okrągłe, w ciemnożółtym lub ciemnym kolorze i smakują bosko. Można je jeść na surowo, a także zrobić z nich znakomite dżemy czy konfitury i...
-
Co pić rano, żeby wygrać z zaparciem? Kawa nie działa na wszystkich, ale jest inny sposób
Sądząc po liczbie reklam produktów na zaparcia, to zatwardzenia są problemem narodowym. Jak zacząć dzień, by jednak bez trudu się wypróżniać? Niewątpliwie często pomaga filiżanka kawy, zwłaszcza z mlekiem. U wielu osób reakcji jednak nie ma po nie...
-
Cudowne owoce, które poprawią funkcje poznawcze mózgu? Znajdziesz je na straganie
Śliwki są bez wątpienia warte grzechu - mają mniej cukru niż wiele innych owoców, są pełne najlepszych składników odżywczych. Są też potężnymi przeciwutleniaczami. Zadbają o nasz mózg, serce, kości i sylwetkę.
-
Śliwka na trawienie, cerę, miażdżycę. Wystarczą trzy śliwki dziennie!
Śliwki świeże, suszone, kompot ze śliwek, sok śliwkowy... powidła śliwkowe. Śliwki są cennym źródłem witamin, minerałów. Regulują trawienie, wspomagają układ nerwowy. To nie wszystkie walory śliwek, sprawdź dlaczego warto sięgać po śliwki.
-
Nie tylko jabłka. Nadchodzą najlepsze polskie owoce
Pozwalają trzymać wagę w ryzach, zapobiegają chorobom cywilizacyjnym, łagodzą drobne dolegliwości. Rodzime dary jesieni są dla nas najlepsze.