stewia

Więcej o:

stewia

  • Stewia - najsłodsza roślina na świecie. Poznaj naturalny zamiennik cukru

    Stewia - słodki unikat z Ameryki Południowej Wiele osób rozpoczynając dietę nie potrafi rozstać się z cukrem. Ciężko im wyobrazić dzień bez kawy, czy herbaty na słodko. Wówczas zaczynają szukać sposobów na zamianę tego składnika diety. Gdy nie potrafią zaufać sztucznym słodzikom, z ratunkiem

  • Stewia zdrowy zamiennik cukru. Czy niesie jakieś skutki uboczne?

    Indianie używali słodkich liści stewii rebaudiany od setek lat. Słodzili nią m.in. yerba mate. Coraz powszechniej stosuje się ją w Europie i nic dziwnego ? stewia jest o wiele słodsza niż znany nam cukier, przy tym nie jest kaloryczna i nie podnosi poziomu glukozy we krwi. Ponadto ma też dodatkowe

  • Co zamiast cukru: czym zastąpić cukier

    , nie szkodzi zębom i jest stosowany jako naturalny kosmetyk, ponieważ hamuje procesy starzenia, łagodzi zmarszczki, nawilża i działa antybakteryjnie. Stewia - zastąpi cukier Indianie używali słodkich liści stewii rebaudiany od setek lat. Słodzili nią m.in. yerba mate. Coraz powszechniej stosuje się ją w

  • Złote mleko (napój z kurkumy): co to jest? Właściwości zdrowotne

    , aż powstanie dość gęsta pasta. Złote mleko można urozmaicać dodatkami w rodzaju syrop z agawy, stewia zamiast miodu, olej sezamowy, z wiesiołka, ostropestu. Złote mleko - właściwości zdrowotne Dzięki kurkumie złote mleko ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Uważa się, że wspiera odporność

  • Co jeść przy zespole jelita drażliwego?

    , pestki dyni, gorzka czekolada, stewia. Więcej informacji o diecie low FODMAP oraz propozycje diety pudełkowej dla osób zmagających się z dolegliwościami ze strony układu pokarmowego znajdziesz na stronie: https://www.maczfit.pl/blog/dieta-fodmap-zasady-efekty-i-przykladowy-jadlospis/.

  • Tego nie dodawaj do herbaty. Wydają się niegroźne, ale mogą zaszkodzić

    co ze sztucznymi słodzikami? Dopóki zjadamy ich naprawdę niewiele, pewnie nam nie zaszkodzą. Nie poleca się jednak spożywania większych ilości sztucznych słodzików, takich jak aspartam, sacharyna, stewia i sukraloza (pochodna sacharozy) z tego chociażby powodu, że zdaje się, nie są tak obojętne dla zdrowia, jak