jedzenie
-
Po obiedzie czas na deser. Kiedy ochota na słodkie powinna zacząć nas martwić? Zwróć uwagę na te objawy
Od pokoleń jesteśmy nauczeni, że po obiedzie nadchodzi czas na deser. Tak też po często dwuczęściowym posiłku - pożywnej zupie i sycącym drugim daniu, trzeba znaleźć w brzuchu miejsce na kawałek ciasta lub inne domowe słodkości. Każdy w końcu lubi...
-
Czego nie jeść na śniadanie? Dietetycy wskazali pięć produktów, których musisz unikać
Od lat lekarze powtarzają, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Ale duże znaczenie ma także to, co nakładamy na talerz. Dietetycy ujawnili, że istnieją produkty, których należy bezwzględnie unikać, by zachować zdrowie. Czego nie jeść n...
-
Chcesz czasem zjeść farbę, obicie sofy lub piasek? To nie są żarty. Możesz cierpieć na tę chorobę
Dziwne nawyki żywieniowe to jedno, lecz spożywanie przedmiotów niejadalnych może skutkować poważnymi zaburzeniami zdrowia, a w ostateczności nawet doprowadzić do śmierci. Osoby cierpiące na zespół Pica są świadome ryzyka, jednak nie są w stanie...
-
Co to jest mizofonia? Wyjątkowa nadwrażliwość powoduje, że wiele ludzi będzie cierpieć nie tylko w Wielkanoc
Mizofonia to wyjątkowo uciążliwa forma nadwrażliwości. Osoby cierpiące na tę przypadłość miewają spore problemy z adaptacją społeczną. Wszystko za sprawą określonych dźwięków, które potrafią wręcz sprawić cierpienie. Choć naukowcy zaznaczają, że...
-
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Te produkty wpływają na to, że przekraczasz normę!
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Zastanawiają się nad tym ci, którzy muszą zmienić swoją dietę, by w końcu zadbać o swoje zdrowie. Okazuje się, że takich produktów jest naprawdę wiele, a większość z nich jest naprawdę smaczna. Dieta na obniżenie...
-
Co jeść na śniadanie, żeby mieć niski cukier? Zacznij od prostego nawyku
Jednym z najważniejszych elementów leczenia cukrzycy jest wprowadzenie odpowiedniej diety. Podpowiadamy, jak powinien wyglądać jadłospis u pacjentów oraz osób, u których występuje ryzyko rozwoju choroby.
-
Białko: produkty, które mają go najwięcej. Czy znasz je wszystkie?
Nie tylko sportowcy wiedzą o tym, jak ważne dla ludzkiego organizmu jest białko. Produkty, w których się ono znajduje, powinny się znaleźć w diecie każdego człowieka, choć są sytuacje, w których konieczna może okazać się suplementacja odżywkami...
-
Przejedzenie - jak sobie z nim radzić? Sprawdzone porady
Przejedzenie to przypadłość, która szczególnie często dopada nas w okresie świąt. Duże ilości smakołyków, apetyczne zapachy potraw, ciężkostrawne dania, słodycze w większych niż zwykle ilościach oraz czas spędzany przy suto zastawionym stole...
-
Dlaczego tyjemy zimą? Najczęściej popełniamy te błędy! To one prowadzą do wzrostu masy ciała
Jesień i zima to czas, kiedy wielu z zauważa przyrost naszej masy ciała. Panuje powszechna opinia, że to normalne zjawisko, a organizm potrzebuje dodatkowej tkanki tłuszczowej, aby chronić się przed zimnem. Niestety okazuje się, że dodatkowe...
-
"Metalowe ciała obce" w serze z Lidla. Wydano ostrzeżenie
Główny Inspektor Sanitarny donosi, że firma Lidl Polska wycofuje ser pleśniowy z mleka koziego ze względu na informację otrzymaną od francuskiego producenta Societe Fromagere de Riblaire "o możliwej obecności metalowych ciał obcych w produkcie".
-
Uwaga na aloes!
-
Imbir - właściwości i zastosowanie. Na co dobry jest imbir i co warto o nim wiedzieć?
-
Wielu młodych Polaków ma ten problem. Rozwiązanie jest prosteMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jest najmłodszym profesorem w Polsce. Odkrył przyczynę udaru
-
Chirurdzy usunęli ponad 16-kilogramowego guza. Miał być nowotworem
- Napar z imbiru - właściwości i zastosowanie. Czy imbir zalewa się wrzątkiem?
- Opuchlizna po wyrwaniu zęba może pojawić się już kilka godzin po zabiegu. Jak sobie z nią poradzić?
- Olej rycynowy - charakterystyka i zastosowanie. Na co się stosuje olejek rycynowy?
- Jakie choroby widać na rękach?
- Ćwiczenia na kręgosłup piersiowy do wykonania w domu. Poznaj skuteczne sposoby na uśmierzenie bólu kręgosłupa