jedzenie

Więcej o:

jedzenie

  • Czy naprawdę wiesz, co jesz? Kupujemy coraz więcej sfałszowanego jedzenia

    Sfałszowane jedzenie to aż 20 proc. całego rynku ? tak rachuje Polska Federacja Producentów Żywności. I podaje, że w 2017 roku wydaliśmy na nie o 2,4 mld więcej niż rok wcześniej. Fałszowanie jedzenia staje się coraz popularniejsze, ponieważ brakuje sposobów do walki z tym procederem. Jak podkreśla

  • Dlaczego uzależniamy się od jedzenia? Jest pewien trop

    Więcej na temat zaburzeń jedzenia przeczytasz na głównej stronie Gazeta.pl. Na temat uzależnienia od jedzenia eksperci piszą, że jest to złożona, przewlekła, wieloczynnikowa choroba mózgu, za którą stoją interakcja pomiędzy genami a czynnikami środowiskowymi. Problem z niekontrolowaniem jedzenia

  • Zaburzenia odżywiania - gdy jedzenie staje się problemem

    tego, czy ostatnio była w stanie kontrolować swoją dietę czy nie. Zmiany te dla otoczenia mogą wydawać się całkowicie irracjonalne i pozbawione sensu. Okresy alienacji i wycofania towarzyskiego związane z epizodami napadów jedzenia przeplatają się z okresami dobrego społecznego funkcjonowania. Bardzo często osoby

  • Polskie jedzenie w brytyjskich marketach

    Jak poinformowało w swoim serwisie internetowym BBC, jedzenie znad Wisły można już znaleźć na półkach sieci Sainsbury's. Od kilku dni w 11 supermarketach sieci można znaleźć typowe produkty naszej kuchni, m.in. pulpety w sosie pomidorowym, warzywa konserwowe czy kiszoną kapustę. W poniedziałek

  • Jaja przepiórcze - dlaczego warto je jeść i jak najlepiej je przygotować?

    , aby były spożywane przez osoby niejedzące mięsa. Jajka zawierają sporo cholesterolu, jednak zwiększają poziom dobrego cholesterolu, więc nie należy rezygnować z ich spożywania. Witaminy z grupy B, których nie brakuje w przepiórczych jajach, wpływają korzystnie na procesy metaboliczne, które zachodzą w organizmie