jedzenie
-
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Te produkty wpływają na to, że przekraczasz normę!
Co jeść, aby obniżyć cholesterol? Zastanawiają się nad tym ci, którzy muszą zmienić swoją dietę, by w końcu zadbać o swoje zdrowie. Okazuje się, że takich produktów jest naprawdę wiele, a większość z nich jest naprawdę smaczna. Dieta na obniżenie...
-
Co jeść na śniadanie, żeby mieć niski cukier? Zacznij od prostego nawyku
Jednym z najważniejszych elementów leczenia cukrzycy jest wprowadzenie odpowiedniej diety. Podpowiadamy, jak powinien wyglądać jadłospis u pacjentów oraz osób, u których występuje ryzyko rozwoju choroby.
-
Białko: produkty, które mają go najwięcej. Czy znasz je wszystkie?
Nie tylko sportowcy wiedzą o tym, jak ważne dla ludzkiego organizmu jest białko. Produkty, w których się ono znajduje, powinny się znaleźć w diecie każdego człowieka, choć są sytuacje, w których konieczna może okazać się suplementacja odżywkami...
-
Przejedzenie - jak sobie z nim radzić? Sprawdzone porady
Przejedzenie to przypadłość, która szczególnie często dopada nas w okresie świąt. Duże ilości smakołyków, apetyczne zapachy potraw, ciężkostrawne dania, słodycze w większych niż zwykle ilościach oraz czas spędzany przy suto zastawionym stole...
-
Dlaczego tyjemy zimą? Najczęściej popełniamy te błędy! To one prowadzą do wzrostu masy ciała
Jesień i zima to czas, kiedy wielu z zauważa przyrost naszej masy ciała. Panuje powszechna opinia, że to normalne zjawisko, a organizm potrzebuje dodatkowej tkanki tłuszczowej, aby chronić się przed zimnem. Niestety okazuje się, że dodatkowe...
-
"Metalowe ciała obce" w serze z Lidla. Wydano ostrzeżenie
Główny Inspektor Sanitarny donosi, że firma Lidl Polska wycofuje ser pleśniowy z mleka koziego ze względu na informację otrzymaną od francuskiego producenta Societe Fromagere de Riblaire "o możliwej obecności metalowych ciał obcych w produkcie".
-
W ekologicznym makaronie wykryto toksyny. GIS wydało ostrzeżenie publiczne
Wyższy niż dopuszczalny poziom ochratotoksyny A wytwarzanej przez grzyby rodzaju Aspergillu i Penicillium Państwowa Inspekcja Sanitarna stwierdziła w pełnoziarnistym makaronie żytnim Bartolini Eko. Spożywanie wskazanej w komunikacie partii może mi...
-
GIS wycofuje z obrotu kozi ser. Znaleziono w nim ''metalowe ciała obce''
Sanepid wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. W niektórych partiach sera pleśniowego z mleka koziego stwierdzono ''możliwą obecność metalowych ciał obcych''.
-
Jak wyglądają posiłki w polskich szpitalach? Małe i niesmaczne porcje. "W więzieniu karmią lepiej"
Każdy, kto choć raz trafił do polskiego szpitala, wie, że zazwyczaj posiłki, które są podawane pacjentom, nie są najwyższej jakości. Bardzo często porcje są dość ubogie, a smak "potraw" pozostawia wiele do życzenia. Jeden z internautów, który w...
-
"Nie należy zakładać, że słodziki są bezpieczne". Szkodzą nawet te ze stewią. Obalono popularny mit
"Nie należy zakładać, że słodziki stosowane w dietetycznych napojach gazowanych i niskotłuszczowych deserach są bezpieczne" - ostrzegają naukowcy z Instytutu Weizmanna w Izraelu oraz Uniwersytetu Johna Hopkinsa w Maryland w USA, którzy opublikowal...
-
Gorzka czekolada a cukrzyca. Jakie słodycze można jeść przy cukrzycy?
-
Co zjeść na kolację przed badaniem krzywej cukrowej? Wyeliminuj te produkty
-
Problem suchości oka - czynniki i przyczyny. PODCAST [Materiał promocyjny]MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Dlaczego warto pić ocet jabłkowy na czczo? Pomoże we wstydliwym problemie
-
Co pić, żeby odstraszyć kleszcze? Ten kontrowersyjny sposób zaskakuje
- Oszuści polecają "leki" na nadciśnienie, hemoroidy czy stawy pod szyldem lekarzy
- Ile trzeba schudnąć, by było to widać na twarzy? Lepiej nie zwlekać
- Katar sienny przypomina przeziębienie? Zwróć uwagę na ten szczegół
- Sprawdzone domowe sposoby na katar. Niektóre są dziwne, ale skuteczne
- Hipercholesterolemia, co to takiego? Wysoki cholesterol może nie dawać objawów