witamina c
-
Fiołek trójbarwny - właściwości i zastosowanie
Fiołek trójbarwny (Viola tricolor), to nasz popularny bratek polny. Czy pomoże nam na problemy skórne, a może ułatwi odchudzanie? Sprawdź jakie ma właściwości lecznicze i zastosowanie fiołek trójbarwny.
-
Hibiskus - piękna roślina o właściwościach leczniczych
Suszony kwiat hibiskusa zawiera min. duże ilość błonnika i witaminy C, dzięki czemu wzmacnia naszą odporność. Ponadto, hibiskus obniża ciśnienie krwi, pomaga w odchudzaniu, działa oczyszczająco. Sprawdź jakie inne właściwości ma hibiskus.
-
Brzoskwinia - owocowy przebój lata. Wartości odżywcze i właściwości lecznicze brzoskwini
Szczyt sezonu na brzoskwinie przypada na sierpień. Warto skorzystać z mocy tych pysznych owoców. Brzoskwinie mają sporo witamin, są małokaloryczne. Nic, tylko się zajadać!
-
Woda z cytryną na czczo: czy warto ją pić
Woda z cytryną to napój, który ma wiele dobroczynnych właściwości, dlatego warto wyrobić sobie nawyk picia takiej wody, najlepiej na czczo. Napój dostarcza sporej dawki witaminy C, a także działa nawadniająco i odświeżająco
-
Dieta dla skóry - odżyw skórę od środka!
Żyjesz w pośpiechu, zdarza ci się zjeść szybko i byle co, zapalić papierosa, a wakacyjną opaleniznę wzmocnić w solarium? W takich warunkach skóra może dać ci do wiwatu: zszarzeć, stracić blask i jędrność. Nakarm ją tym, co lubi, a poczujesz (i...
-
Cytryny, pomarańcze, pomelo i inne cytrusy. Czym się różnią, poza smakiem i wyglądem?
Cytrusy są uznanym lekarstwem w sezonie przeziębień i wspaniałym przysmakiem. Mają wiele cech wspólnych, stąd łącząca je nazwa. Zarazem różnią się nie tylko walorami smakowymi i kolorem. Czas poznać je lepiej.
-
Najlepsze i najgorsze połączenia żywieniowe, czyli co jeść razem, a co osobno
Poznaj popularne duety w kuchni i sprawdź czy są korzystne dla organizmu, czy wręcz przeciwnie. Niektóre goszczą na naszych stołach od wieków. Gospodynie wiedzą, co robią?
-
Jeżyny - leśna skarbnica zdrowia. Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne jeżyn
Mniej popularne od malin, jeżyny stanowią równie smaczną i zdrową przekąskę. Jeżyny mają dużo potrzebnych organizmowi składników, a przy tym nie są kaloryczne!
-
Kalarepa - nie wyrzucaj liści! Wartości odżywcze i właściwości lecznicze kalarepy
Kalarepa to nie tylko bulwa - liście są równie ważne, a może nawet ważniejsze! Kalarepa ma sporo witamin i składników odżywczych. Warto się do niej przekonać.
-
Kiwi, czyli chiński agrest z Nowej Zelandii
Choć niepozorny, to z pewnością jeden z najbardziej pożywnych owoców. Rekordzista pod względem zawartości witaminy C i potasu. Przyspiesza metabolizm, wzmacnia odporność. Brzmi zachęcająco? Zalet kiwi jest znacznie więcej
-
Gorzka czekolada a cukrzyca. Jakie słodycze można jeść przy cukrzycy?
-
Co zjeść na kolację przed badaniem krzywej cukrowej? Wyeliminuj te produkty
-
Pierś i butelka, czyli jak sprawnie karmić mlekiem mamyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jak obniżyć cukier? Pospiesz się i zbierz listki tej rośliny, zanim zakwitnie
-
Cukrzyca typu II. Ten jeden napój, który pijemy rano, zmniejsza ryzyko jej wystąpienia
- "Muszelka" i wagina to nie to samo. Inaczej się je myje
- Ceny leczenia zębów są wyjątkowo wysokie. "Wolę wyrwać bolącego zęba"
- Wiosna i ból żołądka, wzdęcia, zgaga? To mogą być wrzody
- Został uderzony dwa lata temu. Znowu go prześladują. Kuratorium: Przeszkadza innym
- Jak wygląda test obciążenia glukozą? Jak przygotować się do badania?