cytryna

Więcej o:

cytryna

  • Co roku poszukiwany hit - syrop z cebuli. Dwa przepisy

    pierwsza syropu z cebuli Zdrowsza, bo nie zawiera białego cukru i pewniejsza, bo wzbogacona sokiem z cytryny, kolejnym uznanym wrogiem infekcji: Składniki: 2 duże cebule cytryna miód (10 łyżek) Przygotowanie syropu z cebuli: Posiekaj drobno dwie duże, obrane cebule i włóż do sporego naczynia (potrzebne

  • Co zawiera dużo witaminy C? Warzywa i owoce bogate w witaminę zdrowia

    cytryn! Z dzikiej róży możemy przygotowywać mnóstwo kulinarnych propozycji, począwszy od dżemów, konfitur, poprzez dodatki do mięsa, sosów. Dzika róża, także świetnie sprawdza się jako herbatka ziołowa. Często robi się z niej susz. Rokitnik witamina c – pozycja druga Rokitnik – tutaj wartość

  • Kaszel suchy - zawsze do lekarza? Jak sobie z nim radzić?

    sprawdzają się tabletki do ssania (np. prawoślazowe z tymiankiem ), które nawilżają śluzówkę. Także syrop z cebuli, mleko z czosnkiem i masłem, wywar imbirowy, oliwa z cytryną czy napar z siemienia lnianego. Warto też wypłukać gardło naparem z szałwii : działa odkażająco. Inaczej nocą Suchy kaszel potrafi

  • Woda z cytryną na czczo: czy warto ją pić

    Żeby przygotować dobrą wodę z cytryną, przede wszystkim należy wybrać świeże owoce, które zawierają dużo soku. Najlepiej wybierać cytrusy o cienkiej, jędrnej skórce, ponieważ zwykle są one lepsze i mają w sobie więcej soku. Przed przekrojeniem cytryny należy wyparzyć owoc we wrzątku albo

  • Mrówki w domu - sprawdź domowe sposoby na mrówki

    świeżym powietrzu mają więcej pokus.  Czego nie lubią mrówki? Dom przed tym małym intruzem skutecznie ochroni sok z cytryny w duecie z wodą. Takie połączenie to podobno codzienny rytuał gwiazd, jednak mrówki mają inne zdanie na ten temat i go nie lubią. Przygotowanie specyfiku jest bardzo łatwe

  • Sezon ziołowych zbiorów w rozkwicie. Co można i warto z nich zrobić?

    tradycyjny syrop z cebuli, niezawodny w sezonie infekcji. Posiekaj drobno dwie duże cebule. Wyciśnij sok z jednej cytryny, zmieszaj z 10 łyżkami miodu i zalej tą mieszanką pokrojoną cebulę. Zostawiamy na dobę w ciepłym miejscu. Gotową miksturę przelewamy przez sitko. Jednorazowo wypijamy łyżkę syropu

  • Syrop z mniszka: właściwości, zastosowanie. Komu szkodzi syrop z mniszka

    cytryn. Teraz trzeba to wszystko gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż uzyskamy konsystencję przypominającą płynny miód. Potem taki syrop przelewamy do słoików i zakręcamy. Jeśli nie mamy czasu na samodzielne przygotowanie syropu z mniszka można go dostać w sklepach zielarskich. Należy zwracać