warzywa
-
Produkty niskokaloryczne: co jest jest, jak je przyrządzać
Zdrowa dieta - to dieta zawierająca dużo owoców i warzyw, które są niskokaloryczne, zawierają wiele witamin, minerałów, a także błonnik pokarmowy, który jest głównym sprzymierzeńcem w utrzymaniu prawidłowej wagi.
-
Zioła: domowy sposób na dolegliwości jelitowe
Na wzdęty brzuch, biegunkę czy zaparcia pomogą leki z babcinej apteki, czyli niezastąpione zioła. Są stosowane od pokoleń i skutecznie walczą z wieloma dolegliwościami.
-
Brukiew - zapomniane źródło mocy
Mimo że można ją uznać za warzywo niemal idealne - jest bardzo sycąca i małokaloryczna - to na długie lata zniknęła ze stołów. Częściej uchodziła za roślinę pastewna niż dodatek do naszego pożywienia. Na szczęście brukiew odzyskuje mocna pozycję, ...
-
Najlepsze źródła błonnika: korzystaj z nich rozsądnie
Błonnik syci, ułatwia trawienie, działa niczym szczotka usuwająca zbędne substancje. Niektóre produkty mają go mnóstwo, a zalecana dawka jest ściśle określona. Czy ich spożywanie zawsze wychodzi na zdrowie?
-
Botwinka (botwina) - wiosenny przysmak. Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne botwinki
Botwina - któż jej nie zna? To właśnie z tych buraczanych liści i łodyg powstaje botwinka, popularna polska zupa. Botwina ma sporo witamin i składników mineralnych, jednak nie wszyscy powinni się nią zajadać.
-
Szparagi: mało kalorii, dużo błonnika
Szparagi są małokoloryczne, mają zaledwie 15 kcal w 100g, w ponad 90 proc. składają się z wody. Powinny znaleźć się w menu osób dbających o linie. Ale nie tylko. Dzięki bogactwu błonnika skutecznie łagodzą problemy z układem pokarmowym oraz...
-
Groszek zielony - pyszny na surowo! Wartości odżywcze i właściwości lecznicze groszku
Wielkimi krokami nadchodzi sezon na groszek zielony. Co prawda można jeść go z puszki czy rozmrozić, jednak najlepszy jest ten świeży. Groszek zielony ma wiele witamin i składników odżywczych. Nie jest kaloryczny, więc powinny go wziąć pod uwagę...
-
Kalarepa - nie wyrzucaj liści! Wartości odżywcze i właściwości lecznicze kalarepy
Kalarepa to nie tylko bulwa - liście są równie ważne, a może nawet ważniejsze! Kalarepa ma sporo witamin i składników odżywczych. Warto się do niej przekonać.
-
Brukselka - uważaj, by nie rozgotować. Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne brukselki
Brukselka to warzywo, do którego warto się przekonać. Ma dużo witamin, wartości odżywczych i prozdrowotnych właściwości. Co więcej, brukselka jest niskokaloryczna.
-
10 najzdrowszych WARZYW, których nie może zabraknąć w twojej diecie [ranking subiektywny]
Generalnie zdrowe są wszystkie warzywa, jednak część z nich, oprócz witamin i minerałów, zawiera też inne, cenne związki, bądź ma szczególnie korzystne dla zdrowia właściwości. Wybraliśmy dziesięć warzyw, które - naszym zdaniem - naprawdę warto...
-
Co pić, żeby odstraszyć kleszcze? Ten kontrowersyjny sposób zaskakuje
-
Co na kolację, aby mieć niski cukier rano? Ważna jest jedna kluczowa zmiana
-
Nawodnienie ma kluczowe znaczenie dla naszego organizmu. Jak zadbać o jego prawidłowy poziom? Jaką wodę wybrać?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Które zęby wyleczysz na NFZ? Nie jest to jedyne rozwiązanie
-
Napoje, które pomogą ci zgubić tłuszcz z brzucha oraz takie, których musisz unikać
- Jak natychmiast odetkać nos i zatoki? Wypróbuj ten tani domowy sposób
- Co jeść, żeby schudnąć z brzucha? Zacznij od czyszczenia lodówki z tych produktów
- Dlaczego ręce drętwieją? Są tego trzy główne powody
- "Grubasy kradną leki cukrzykom", a może odwrotnie?" Mity w aferze o Saxendę i resztę
- Jaka matka taka córka? Mamy przenoszą ryzyko otyłości na córki. A co z synami?