rzodkiewka

Więcej o:

rzodkiewka

  • Rzodkiewka: wartości odżywcze, witaminy

    Rzodkiewka - to jedna z najstarszych roślin uprawnych Rzodkiewka (łac. Raphanus sativus var. sativus) to warzywo jadane ponoć nawet przez starożytnych Egipcjan, nie mówiąc już o Chińczykach, którzy upowszechniali uprawę rzodkiewki we wschodniej i środkowej Azji. Rzodkiewka była znana i w

  • Kiełki rzodkiewki - witaminowy skarb

    Kiełki rzodkiewki - jeszcze wyrazistszy smak rzodkiewki Kiełki rzodkiewki to jeden z najpopularniejszych rodzajów kiełek. Dzięki nim potrawy zyskują aromat i wyrazistszy smak. Tak jak rzodkiewka, posiadają w swoim składzie liczne witaminy, a ich właściwości są doceniane przez propagatorów zdrowego

  • Witaminy z korzonków

    Witaminy z korzonków Zanim na grządkach wyrośnie szczypior, rzodkiewka i ogórki, pozimowe osłabienie dobrze zwalczać kiełkami. Smaczne korzonki są bogate w witaminy, zdrowe a co najważniejsze, pochodzą z ekologicznych upraw. Rośliny gromadzą w swoich nasionach, jak w przechowalni, wartościowe

  • Nowalijki: samo zdrowie?

    Dziś dostęp do świeżych warzyw i owoców w zasadzie mamy przez cały rok. Wprawdzie pochodzą z importu, sporo kosztują, nie są młode i niekoniecznie gruntowe, ale z pewnością oczekiwanie na nowalijki nie jest już tak silne, jak przed laty. Zarazem trudno się oprzeć pierwszym rzodkiewkom na straganie

  • "Wprost" znów o Nowaku: Rządzi ministerstwem jak książę. I mówi nieprawdę

    . - On nawet nie odpowiada "dzień dobry" - wytknął. - Regułą jest, że merytoryczna pracownica biura ministra jeździ z szoferem do Hali Mirowskiej po świeże ogórki, rzodkiewki i jabłka na ministerialny stół - dodał anonimowy pracownik administracji. Tygodnik znów o zegarkach W kwietniu "Wprost" pisał, że Nowak wymieniał

  • Orkiestra Warzywna z Wiednia już od 10 lat gra na ogórkach i selerach

    do lokalnych warunków klimatycznych i dostępnych produktów. - W Azji nie można dostać normalnych rzodkiewek, we Włoszech często jest za gorąco, a w Wielkiej Brytanii marchewki są pełne wody i nietrwałe - wyjaśnia członek zespołu. Po koncercie publiczność może liczyć na jeszcze jeden prezent od zespołu - pyszną

  • Kiełki soi - prozdrowotny rarytas z kuchni azjatyckiej

    Kiełki - najpopularniejsze rodzaje Kiełki to zaczątki roślin w początkowej fazie wzrostu. Do najczęściej stosowanych w kuchni należą kiełki słonecznika, fasoli mung, rzodkiewki, rzeżuchy, soczewicy, a także soi. Jedna z legend na temat ich początków mówi, że zostały odkryte przez chińskich żeglarzy

  • Kiełki - zdrowie w zarodku

    , które wspomogą odporność i kondycję skóry. Kiełki rzodkiewki w smaku przypominają swoją dojrzałą formę, ale są od niej o wiele wartościowsze. Przykładowo zawierają ponad dwa razy więcej witaminy C, wapnia czy cynku i około czterokrotnie więcej magnezu, fosforu i kwasu foliowego niż sama rzodkiewka. Najwięcej w