kwasy omega
-
Siemię lniane ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. O jakiej porze najlepiej je pić?
Różnorodna i zbilansowana dieta to klucz do zdrowia i dobrego samopoczucia. Kiedy zewsząd atakują nas reklamy suplementów diety, cudotwórczych mieszanek do picia czy wymyślnych dań, żyjemy w przeświadczeniu, że zdrowa dieta musi być droga i złożon...
-
Siemię lniane złote czy brązowe? Które jest zdrowsze i co je różni?
Prozdrowotne właściwości siemienia lnianego znane są od pokoleń. Jednak robiąc zakupy, na sklepowych czy aptecznych półkach można spotkać dwa rodzaje nasion. Jedne są określane jako złociste, a inne brązowe. Co je różni? Okazuje się, że nie tylko...
-
Liczysz do 12 i chudniesz? O co chodzi w diecie Judith Wills
Moda na przerywane posty nie wyrzuciła tej diety do lamusa. Nie ma bowiem jednego, niezawodnego przepisu na odchudzanie. Dieta opracowana przez brytyjską specjalistkę żywienia spodoba się tym, którzy nie zamierzają się głodzić, nie muszą zrzucić...
-
Panga - właściwości. Co warto wiedzieć o tej rybie?
Panuje powszechne przekonanie, że niezależnie od tego jaką rybę jemy, nasz organizm dostaje wszystko to, co najlepsze. Bezcenne kwasy omega-3 i omega-6 oraz witaminy. Niestety ta reguła nie zawsze się sprawdza. Najlepszym tego dowodem jest panga.
-
Omega-3 pochodzenia roślinnego poprawia zdrowie, zmniejsza ryzyko chorób serca
Włącz do swojej diety orzechy włoskie, siemię lniane i oleje roślinne, takie jak olej rzepakowy czy sojowy - obniżysz ciśnienie i poziom cholesterolu we krwi. Wystarczy łyżka oleju dziennie, aby wspierać zdrowie serca.
-
Tran: naturalny sposób na wzmocnienie odporności
Tran wspomaga odporność organizmu i jest naturalnym sposobem na zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej. Zawarte w nim kwasy omega 3 i 6 pozytywnie wpływają na układy: nerwowy, krążenia oraz odpornościowy. Tran spożywany regularnie doda sił w walce ...
-
Zdrowy tłuszcz - czy jest coś takiego? W jakich produktach go znajdziesz
Zdrowy tłuszcz to tłuszcz, który jest korzystny dla organizmu. Tłuszcze dostarczają energii, umożliwiają wchłanianie witamin oraz chronią przed chorobami. Aby dieta była zbilansowana, powinniśmy spożywać pokarmy zawierające tłuszcz. W jakich...
-
Ryby - nie tylko dla zdrowego serca i nie tylko na święta. Dlaczego warto jeść ryby
To, że ryby są bardzo zdrowe, każdy wie. Mimo to ciągle stanowią mniejszość wśród produktów obecnych w naszej codziennej diecie. Dlaczego tak konkretnie warto po nie sięgnąć? Jak wybrać w sklepie świeżą rybę? Na co zwracać uwagę przy zakupie...
-
Olej arachidowy - jakie są jego wartości odżywcze i kiedy warto po niego sięgnąć?
Olej arachidowy, jak nietrudno się domyślić, pozyskiwany jest orzechów arachidowych. Dużą popularnością cieszy się w kuchni azjatyckiej oraz hinduskiej. Mimo że nie jest żadną nowością, to od kilku lat cieszy się sporym zainteresowaniem, nie tylko...
-
Smoczy owoc (pitaja): właściwości zdrowotne. Jak obierać pitaję?
Smoczy owoc, inaczej pitaja lub truskawkowa gruszka, to owoc tropikalny o nieocenionych właściwościach zdrowotnych. Kojarzymy go z krajami azjatyckimi, choć kaktusy, na których rosną owoce, rosną również w Ameryce Południowej i stamtąd właśnie...
-
Liść i owoc morwy białej: właściwości i zastosowanie. Na co pomaga morwa biała?
-
Napar z imbiru - właściwości i zastosowanie. Czy imbir zalewa się wrzątkiem?
-
Tam, gdzie muzyka łączy się z wolnością. Idą za głosem serca i talentuMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Uwaga na aloes!
-
Ile kalorii spalamy robiąc 10 tysięcy kroków dziennie?
- Ten napój czyni cuda. Wystarczy filiżanka, by zapobiec cukrzycy
- Zgrzytanie zębami przez sen występuje nie tylko u dzieci. Jaka jest przyczyna?
- Co jeść na śniadanie przy SIBO i czy można pić rano kawę? Te zasady warto znać
- Jak ograniczyć jedzenie słodyczy? Te triki pozwolą wytrwać w postanowieniu
- Jak wyleczyć duszący kaszel i męczący ból gardła? Przygotuj napar z siemienia lnianego