witamina c
-
Nadmiar witaminy C. Jakie mogą być skutki hiperwitaminozy?
Nadmiar witaminy C to sytuacja rzadka, ale jak najbardziej możliwa. Jeżeli suplementujemy witaminę C to ważne jest, aby stale kontrolować jej dzienną dawkę i nie przekraczać normy spożycia, gdyż grozi to powikłaniami.
-
Z rutyną wzmocnisz odporność. To nie wszystkie zalety rutyny
Rutyna - to jeden ze składników większości preparatów wzmacniających odporność. Rutyna jest najbardziej powszechną substancją spośród flawonoidów. Flawonoidy to substancje pochodzenia roślinnego.
-
Naturalne składniki, które pobudzają odporność
Warunkiem dobrego zdrowia jest prowadzenie odpowiedniego stylu życia. Na funkcjonowanie układu odpornościowego mają wpływ nie tylko nasza dieta, ale także odpowiednia porcja ćwiczeń oraz unikanie, na ile to możliwe, przewlekłego stresu.
-
Potrzebujesz witaminy C? Ten owoc ma jej więcej niż cytryna
Acerola, przede wszystkim, stanowi znakomite źródło witaminy C, w związku z tym znajduje szerokie zastosowanie w medycynie. Jednak na tym jej prozdrowotna rola się nie kończy. Dlaczego warto ją stosować? Jakie wartości odżywcze i zdrowotne posiada...
-
Papryka - witaminowa rekordzistka. Który kolor najlepszy?
Trudno przecenić walory zdrowotne papryki. Zmniejsza apetyt, przyspiesza spalanie tłuszczu. Odmładza, poprawia nastrój. Postaw na paprykę, niekoniecznie w proszku, i nie tylko wtedy, gdy chcesz zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na witaminę C, w...
-
Dzika róża: bogactwo witaminy C. Dlaczego warto sięgać po owoce dzikiej róży
Dzika róża to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera szczególnie dużo dobrze przyswajanej witaminy C, która wzmacnia system odpornościowy i chroni przed zachorowaniem. Owoce dzikiej róży mogą służyć do uzupełniania niedoborów witamin. Mają także wiel...
-
Suplementacja jesienią, czyli jakie preparaty warto stosować, aby organizmowi nie zabrakło niezbędnych witamin?
Suplementacja jesienią jest szczególnie istotna z punktu widzenia naszej odporności i walki z sezonowymi infekcjami. Sprawdź, o czym należy pamiętać wybierając odpowiednie witaminy.
-
Czarna porzeczka - leczy i świetnie smakuje
Czarna porzeczka (ribes nigrum L.) lub smorodina. Roślina ceniona na całym świecie, znana od wieków. Flawonoidy zawarte w czarnej porzeczce pomagają usuwać toksyny, obniżają poziom cholesterolu, opóźniają proces starzenia.
-
Jarzębina: bogactwo witaminy C. Czy wiesz jak wykorzystać właściwości zdrowotne jarzębiny?
Jarzębina na surowo jest trująca, natomiast po przemrożeniu lub zblanszowaniu w gorącej wodzie służy do produkcji pysznych konfitur, dżemów, soków czy też nalewek. Zawiera mnóstwo witaminy C, beta-karoten, pektyny i garbniki. Służy układowi...
-
Rokitnik - prawdziwy magazyn dobroczynnych składników. Co warto o nim wiedzieć?
Rokitnik zwyczajny to niepozornie wyglądający krzew, który zawiera w sobie wiele składników, działających prozdrowotnie na ludzki organizm. Przekonaj się, co powinieneś o nim wiedzieć i na jakie dolegliwości możesz go stosować.
-
Wypij ten napój zaraz po przebudzeniu. Działa lepiej niż kawa
-
Czym jest rak jelita grubego
-
Niezawodność, która odmieni twój dzień. Ten model odkrywa nowe horyzonty picia kawyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Co kryje się za falą dziecięcego zapalenia płuc w Chinach? Eksperci wyjaśniają
-
Dawniej taki rosół robiły babcie. Znów jest na niego "wielkie bum"
- Witamina B12 może przyspieszyć naprawę tkanek i pomóc w leczeniu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego - nowe badanie
- Co najlepiej pić przy bólu gardła? Pomoże napar, który przygotujesz w kilka minut
- W QUIZIE medycznym pytamy o choroby. Jak z Waszą wiedzą na ten temat?
- Dlaczego często puszczamy bąki? Poznaj najczęstsze powody uporczywych gazów
- Tak zachowuje się osoba z "cichą depresją". Nie ignoruj tych symptomów