Wielkanoc
-
Poczuć radość, dobrze się bawić, odpocząć. Wolno mieć udane święta (po swojemu)
Jakoś w tym roku znowu nie pachnie świętami. Nie czuć powszechnej radości. Krzątanina w sklepach była mniejsza niż kiedyś, zapewne nie tylko przez podwyżki. Przepis, żeby ta Wielkanoc udała się nam i gościom? Ekspert radzi, by z góry nie odbierać...
-
Cukrzyca, dieta i święta. Jak sensownie przygotować się do Wielkanocy?
Cukrzyca to problem milionów Polaków. Nawet jeśli z chorobą nie zatknąłeś się w najbliższym otoczeniu, niewykluczone, że z osobą chorą zasiądziesz przy świątecznym stole. Martwisz się, co dać jeść diabetykowi? Zazwyczaj zastosowanie rozsądnej diet...
-
Potrawy wielkanocne - samo zdrowie czy wręcz przeciwnie? Ile mają kalorii?
Nasze zwyczaje wielkanocne bardzo się zmieniły, ale w wielu domach wciąż nie ma świąt bez tradycyjnych potraw: jaj w majonezie, białej kiełbasy, żurku. Wiele osób wierzy, że są szkodliwe i tuczące. Jaka jest ich kaloryczność? Nadwaga to skutek...
-
To mogą być naprawdę niezłe święta. Koronawirus pomocny w realizacji indywidualnych potrzeb?
Bez krępujących pytań, gburowatego wujka i wścibskiej ciotki Basi. Wreszcie nie musisz jeść jajek i żurku, który tak naprawdę nigdy ci nie smakował. Może jednak nowy model spędzania świąt nie jest taki zły?
-
Chrzan - dlaczego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole?
Chrzan, chociaż na co dzień przegrywa z wieloma przyprawami i dodatkami do żywności, choćby z keczupem, sosem czosnkowym czy majonezem, na Wielkanoc być musi. Dodawany do jaj, wędlin, mięs, jako składnik ćwikły, a przynajmniej element dekoracyjny....
-
Żurek czy barszcz biały? Który zdrowszy? Czym się różnią?
Żurek czy barszcz biały? Niby wyraźne różnice między tymi zupami się zatarły, ale nawet w torebkach mamy barszcz biały i żur, a poważne źródła kulinarne dowodzą, że to jednak nie to samo. Gotowców na święta nie polecamy, więc co wybrać?
-
O czym informują oznaczenia na jajkach i jak wybrać jajo idealne?
Jajko to jajko i każde jest takie samo? To tylko teoria. Na skorupce jajka możemy nie tylko znaleźć informacje o tym, skąd pochodzi dane jajko, lecz także dowiedzieć, w jaki sposób kura była hodowana. Jak odczytywać oznaczenia na jajkach?
-
Żurek czy barszcz biały? Który zdrowszy? Czym się różnią?
Żurek czy barszcz biały? Niby wyraźne różnice między tymi zupami się zatarły, ale nawet w torebkach mamy barszcz biały i żur, a poważne źródła kulinarne dowodzą, że to jednak nie to samo. "Gotowców" na święta nie polecamy, więc co wybrać?
-
Wielkanoc bez wędlin i białej kiełbasy? Nie przejdzie! Jak wybrać najlepsze produkty?
Wędliny, czyli samo zło? Niekoniecznie! Istotne, by z szerokiej oferty rynkowej wyłowić to, co najlepsze. Znakomicie sprawdza się zasada: im mniej, tym lepiej i nie chodzi jedynie o wielkość porcji. Wiesz, że różnice zawartości tłuszczu w...
-
Potrawy wielkanocne - czy są zdrowe, ile mają kalorii?
Tradycja to tradycja, na wielkanocnym stole muszą pojawić się określone dania. Czy wychodzą nam na zdrowie? Na co zwracać uwagę przy ich zakupie, aby uniknąć chemicznych udoskonaleń? Ile mają kalorii? Sprawdzamy.
-
Ozempic przynosi uczucie sytości, ale są produkty spożywcze dające ten sam efekt
-
9 prostych badań, które trzeba zrobić przed odchudzaniem
-
Wyglądają niepozornie. Tymczasem szklane ampułki są wyjątkoweMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Pij ten napój przed snem. Wątroba ci za to podziękuje
-
Jak pozbyć się oponki z brzucha? Wypróbuj zasadę 3x30, a szybko zobaczysz efekty
- Objawy cukrzycy ciążowej
- Jak schudnąć z twarzy? Wykonuj te ćwiczenia i pamiętaj o kilku zasadach
- Wyciskanie pryszczy może być niebezpieczne. Wszystko przez trójkąt śmierci
- Światowy Dzień Zespołu Downa. Kolorowe skarpetki to symbol tego święta
- To humorzasty quiz, bo pytamy o hormony! Komu uda się zgarnąć komplet?