czerwone mięso

Więcej o:

czerwone mięso

  • Czy czerwone mięso jest zdrowe?

    . Wartość odżywcza czerwonego mięsa Mięso jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka z awierającego wiele aminokwasów, jednak równie wartościowe białko może być pozyskane z produktów roślinnych. W zależności od rodzaju mięsa, a także zawartości tłuszczu, czerwone mięso może dostarczać różnej ilości

  • Niebezpieczna alergia na czerwone mięso? Powodem może być ukąszenie kleszcza

    , iż kleszcze przenoszą wiele patogenów mogących wywoływać choroby odkleszczowe. Najczęstszą z nich jest borelioza. Innym, nieco mniej znanym przez społeczeństwo, jest zespół alfa-gal, czyli alergia na czerwone mięso  wywołana przez ukąszenie kleszcza. U części pacjentów bliskie spotkanie z pajęczakiem powoduje

  • Czy czerwone mięso źle wpływa na nasze zdrowie? Naukowcy są podzieleni

    dowodów, jakie powstały do tej pory. Mają też świadomość, że ich wnioski mogą zostać źle zinterpretowane, jako zielone światło dla zwiększenia konsumpcji czerwonego mięsa. A od tego się odżegnują. Ich praca nie zmieniła ogólnych zaleceń, mówiących o tym, aby ograniczyć czerwone mięso i jego przetwory do 3

  • Jak kotlety niszczą DNA naszych komórek

    - polemizował rzecznik Meat and Livestock Commision, organizacji lobbystycznej pracującej dla producentów mięsa. - Te wyniki jedynie sugerują sposób, w jaki czerwone mięso niszczy materiał genetyczny komórek nabłonka układu pokarmowego. Teraz trzeba je potwierdzić.

  • Rodzaje mięsa - czy należy jeść mięso?

    Kurczak jest ulubionym mięsem Polaków, który można przyrządzać na wiele rozmaitych sposobów Mięso jest produktem, którego spożywanie ma wielu przeciwników, ale także wielu zwolenników. Wielbiciele mięsa uważają, że jest ono niezbędne w codziennej diecie i nie wyobrażają sobie porządnego posiłku bez