mięso

Więcej o:

mięso

  • Rodzaje mięsa - czy należy jeść mięso?

    Kurczak jest ulubionym mięsem Polaków, który można przyrządzać na wiele rozmaitych sposobów Mięso jest produktem, którego spożywanie ma wielu przeciwników, ale także wielu zwolenników. Wielbiciele mięsa uważają, że jest ono niezbędne w codziennej diecie i nie wyobrażają sobie porządnego posiłku bez

  • Białe mięso - jaki to rodzaj mięsa? Czym różni się od mięsa czerwonego?

    Co to jest białe mięso? Polacy coraz częściej świadomie układają swój codzienny jadłospis. Sięgamy po produkty zdrowsze, dbamy o dobrze zbilansowaną dietę, zwracamy uwagę nie tylko na ilość przyjmowanych pokarmów, ale także na ich jakość. Przestała się dla nas liczyć wyłącznie kaloryka posiłków

  • Mięso nowym hitem inwestycyjnym

    Jak wynika z informacji gazety, jeden z dużych banków w Polsce planuje wprowadzenie produktu strukturyzowanego opartego na cenach mięsa. Podobne plany ma też New World Anternative Investments. Takimi produktami handluje się na rynkach towarowych, głównie w USA. O mocnych podstawach dla wzrostu cen

  • Czy czerwone mięso jest zdrowe?

    Mianem czerwonego mięsa określa się kilka rodzajów mięsa, przede wszystkim: wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę, baraninę, jagnięcinę, dziczyznę, koźlinę oraz koninę. Zwolennicy spożywania czerwonego mięsa uważają, że należy je jeść, ponieważ jest ono niezbędne do tego, aby nasz organizm prawidłowo

  • Rusza eksport polskiego mięsa do Japonii

    Jeśli wszystko pójdzie dobrze - to Kraj Kwitnącej Wiśni stanie się dodatkowym rynkiem zbytu dla polskiego mięsa. Prezes Choiński poinformował, że firma spełniła już wymagania strony japońskiej. Rynek japoński jest bardzo duży, porównywalny wielkością do rynku Rosyjskiego - powiedział szef

  • Rosja śledzi polskie mięso na Białorusi

    Kontrole na Białorusi Rosjanie zaczną w przyszłym tygodniu i zapowiadają, że od kwietnia będą wpuszczać produkty jedynie ze skontrolowanych zakładów. - Podczas inspekcji białoruskich przedsiębiorstw, które dostarczają mięso do Rosji, planujemy zwracać szczególną uwagę na kontrolę produkcji

  • Ukraina ogranicza import polskiego mięsa

    " - zaznaczył minister. Według niego, obecne kolejki na polsko-ukraińskiej granicy to wynik braku odpowiednich dokumentów u importerów mięsa. Ołeksandr Baranowskyj przypomniał też, że od 27 lutego do 3 marca przeprowadzono kontrole w zakładach mięsnych na całej Ukrainie. Na przykład w obwodzie lwowskim

  • Mięso znów pod lupą inspektorów

    do wznowienia eksportu mięsa do Rosji. Przegląd dokumentów ma potrwać do czterech dni. Rosjanom towarzyszy dwóch ekspertów unijnych, strona polska zaś tylko odpowiada na pytania inspektorów. Dopiero po sprawdzeniu dokumentów Rosjanie zdecydują, ile zakładów mięsnych i ubojni zostanie przez nich skontrolowanych

  • Rosja zniesie embargo na mięso?

    Moskwa wprowadziła embargo na import naszego mięsa (nie przekracza 30 mln dol. rocznie) w listopadzie 2005 r., powołując się na fałszowanie certyfikatów eksportowych. W Polsce mało kto wątpi, że zakaz ma charakter polityczny i dlatego nasza dyplomacja szukała politycznego wsparcia UE. Od zniesienia