mięso
-
Zamienniki mięsa na bazie roślin są naprawdę zdrowsze - sugeruje nowy przegląd
Roślinne zamienniki mięsa i produktów mlecznych są zdrowsze od prawdziwego mięsa, masła czy sera. I to zarówno dla człowieka, jak i dla planety.
-
Specjaliści ostrzegają, a mięsożercy swoje. Dietą karniwora i tezami Kressera w cholesterol
Wysoki poziom cholesterolu jest korzystny, błonnik człowiekowi zbędny, a medycyna funkcjonalna zapewnia zdrowie i dobre samopoczucie - to tylko niektóre zdumiewające tezy, które propagują obrońcy tłuszczu. Niestety, znajdują akceptację u wielu osó...
-
Jesz do syta i chudniesz? Te produkty pożerają tłuszcz
Prawdziwych pogromców tłuszczu znajdziesz we własnej kuchni. Wśród produktów, które wspomagają proces spalania tkanki tłuszczowej, znajdują się i takie, których nie uznamy za ogólnie zdrowe, więc warto uważać i nie przesadzić z ich ilością w diecie.
-
Dieta paleo - czego nie powinniśmy jeść? Czy jest to zdrowa dieta?
Dieta paleo bazuje na naturalnych produktach, eliminuje żywność przetworzoną. Bywa nazywana również dietą człowieka epoki kamiennej, choć nie ma wiele wspólnego z posiłkiem naszych przodków. Jakie są zasady diety paleo, na co zwracać uwagę?
-
Diety niskomięsne - to mniejsze ryzyko zachorowania na raka. Są mocne dowody
Tych danych nie da się zlekceważyć. Badania na grupie niemal 500 tys. ludzi pokazały, że dieta niskomięsna oraz wegetariańska obniżają ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, raka piersi po menopauzie oraz raka prostaty.
-
Zmiana diety może wydłużyć życie nawet o 10 lat
To, jak się odżywiamy ma fundamentalne znaczenie dla zdrowia, a trwała zmiana diety może przynieść korzyści zdrowotne ludziom w każdym wieku i znacznie wydłużyć życie. A im wcześniej zmienimy nasze nawyki żywieniowe, tym efekty będą lepsze.
-
Słynni truciciele w naszej diecie. Jest się czego bać?
Niewłaściwe odżywianie ma znaczny wpływ na powstawanie wielu groźnych chorób, a nawet przedwczesne zgony. Nic zatem dziwnego, że obawiamy się różnych substancji obecnych w codziennej diecie, które szkodzą. Rzecz w tym, że lista naszych...
-
Mięso kurczaka wyhodowane w laboratorium wkrótce w restauracjach w Singapurze
Mięso z kurczaka, które będzie można zjeść w singapurskej restauracji, nie pochodzi z uboju zwierząt. Wyhodowano je w bioreaktorze z komórek pobranych od żywych zwierząt. Natomiast pożywkę, w której rozwijały się komórki kurczaka, pozyskano z...
-
Lekarze znaleźli setki tasiemców w mózgu mężczyzny. Winna wieprzowina
Źródłem choroby stał się niedogotowany kawałek wieprzowiny, w którym znajdowały się larwy tasiemca. Po przedostaniu się do przewodu pokarmowego rozpoczęły wędrówkę po ciele, przemieszczając się do mięśni oraz do mózgu.
-
Mięso - rodzaje, wartości odżywcze
Mięso jest to określenie odnoszące się do mięśni szkieletowych, tkanek, które do nich przylegają oraz narządów wewnętrznych, uznawanych za właściwe do spożycia. Określenie to używane jest zwykle do fragmentów organizmów ssaków, ptaków, ryb.
-
Kolacja, która pomoże kontrolować poziom glukozy we krwi
-
Za wysoki cukier. Objaw, który wyczujesz w czasie oddawania moczu
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Co pić rano, aby mieć płaski brzuch?
-
Zabronić oranżady i coli? O co chodzi z zakazem dla monsterków?
- Alek i Agata już nigdy nie będą zdrowi. Ich życie może jednak być bardziej znośne
- Sprawdź, jak zneutralizować bakterie odpowiedzialne za efekt jo-jo
- Dzień Pozytywnego Myślenia już dziś! Ile wiecie o samopoczuciu?
- Skierowanie na rehabilitację. Jego ważność jest ograniczona. Zarejestruj się
- Nie boli, ale niszczy organizm. Cichy zabójca. Sprawdzaj na każdej wizycie u lekarza