imbir

Więcej o:

imbir

  • Imbir na odchudzanie? Może bardzo pomóc!

    Więcej podobnych tematów na stronie głównej Gazeta.pl Imbir od tysięcy lat wykorzystywany jest jako środek leczniczy. Roślina ta pochodzi prawdopodobnie z Melanezji, ale obecnie wykorzystywana jest na całym świecie. Największe uprawy imbiru znajdują się w Azji, gdzie również notuje

  • Imbir lekarski to nie tylko przyprawa. Jakie ma właściwości zdrowotne?

    Imbir lekarski (Zingiber officinale Rosc) to cenna roślina z rodziny imbirowatych, należy do tej samej rodziny, co kardamon i kurkuma. Jest wykorzystywany zarówno w kuchni, jak i w "aptece" i to prawdopodobnie od kilku tysięcy lat. Imbir uprawia się w wielu rejonach świata, w tym w Indonezji

  • Imbir - właściwości lecznicze ukryte w doskonałym smaku

    Więcej artykułów dotyczących zdrowego odżywiania znajdziesz na stronie Gazeta.pl. Dobroczynny dla naszego zdrowia imbir to jedna z najstarszych roślin uprawnych. Najprawdopodobniej pochodzi z odległej Melanezji czyli grupy wysp zachodniej Oceanii, w skład których wchodzą chociażby Fidżi czy Papua

  • Imbir dobry nie tylko na przeziębienie. Jak zrobić syrop imbirowy

    Artykuł zaktualizowany Imbir - co zawiera korzeń tej rośliny? Jakie ma właściwości? Imbir lekarski to cenna roślina, której właściwości lecznicze wykorzystywane są od tysięcy lat. Pochodzi najprawdopodobniej z Melanezji, ale w stanie dzikim już właściwie nie występuje. Należy do rodziny

  • Imbir pachnący świętami. Jak wpływa na nasze zdrowie?

    Więcej o świątecznych przyprawach na Gazeta.pl Wystarczy pełnoziarnista mąka pszenna, dobroczynny miód i imbir, by zrobić znakomite ciasteczka. Można do nich dołożyć płatki owsiane. Smak stanie się bardziej wyrazisty, a dzięki wzbogaceniu ciasteczek w błonnik, proces trawienia ułatwiony. Niektórzy

  • Galangal. Zastosowanie i właściwości orientalnej przyprawy

    Galangal: co to jest? Galangal jest powszechnie używany w kuchni azjatyckiej, głównie tajskiej i indonezyjskiej. Należy do tej samej rodziny co imbir i jest z nim często mylony. Oba produkty różnią się nieco - miąższ galangalu jest bardziej włóknisty i zdrewniały. Aby scharakteryzować to, jaki smak