warzywa sezonowe
-
Ech, ten groszek cukrowy. Też nie możecie się doczekać? Tylko nie pomylcie go z zielonym groszkiem
Zazwyczaj groszek cukrowy pojawia się już na przełomie czerwca i lipca, chociaż w tym roku wciąż nie widać go na straganach. To jedno z najwspanialszych warzyw sezonu. Uwaga, nie jest odmianą zielonego groszku. Znasz różnicę?
-
W korzeniu siła. O nieurodziwych, użytecznych skarbach z ziemi
Imbir, żeń-szeń, burak czy seler - jadalne korzenie są polecane w leczeniu różnych schorzeń i dolegliwości, mają zapewniać solidny zastrzyk energii. Czy warto wprowadzić je do diety?Co na to klasyczna medycyna?
-
Szparagi: mało kalorii, dużo błonnika
Szparagi są małokoloryczne, mają zaledwie 15 kcal w 100g, w ponad 90 proc. składają się z wody. Powinny znaleźć się w menu osób dbających o linie. Ale nie tylko. Dzięki bogactwu błonnika skutecznie łagodzą problemy z układem pokarmowym oraz...