witamina c
-
Cytrusy - źródła witamin
Mandarynki, pomarańcze, cytryny czy limonki - to owoce dostępne przez cały rok. To one m.in. wzmacniają nasz układ odpornościowy i pomagają w uniknięciu wirusowych infekcji.
-
Sposób na uratowanie witamin
Sezon na mrożonki to przede wszystkim zima i wczesna wiosna. Zeszłoroczne warzywa i owoce są już wtedy mało wartościowe, a nowych jeszcze nie ma; brakuje też wielu dodatków do potraw
-
Pożytek z witamin
Pierwszym sygnałem o braku witamin jest szara i przesuszona cera. Szlachetnych substancji warto poszukać w owocach i warzywach. Czerpane z natury sprawią wiele dobrego. I nieważne jak je przyrządzamy, byle nie tracić ich cennych właściwości.
-
Witamina C
Kiedy Margaret Thatcher była jeszcze urzędującym premierem, zaczynała swój dzień od czarnej kawy i kilku tabletek witaminy C. Nie wiadomo, czy żelazna dama robi tak dziś, jedno jest pewne: nie warto łączyć jednego i drugiego.
-
Wzbogacone menu
Na świecie wzbogacanie żywności w witaminy i składniki mineralne stosowane jest od kilkudziesięciu lat. U nas tylko sól jest niemal w całości jodowana.
-
Czy połykanie nasienia może być szkodliwe?
Jeżeli partnerzy są zdrowi, to poza skrajnymi wypadkami kobiet-anorektyczek, nie zetknąłem się z takim przypadkiem
-
Jak leczyć grypę
Krótki poradnik dla chorych na grypę.
-
Leki o nie potwierdzonym znaczeniu
Ostateczne wyniki wieloośrodkowego międzynarodowego badania klinicznego nad znaczeniem podawania witaminy E (tokoferolu) w ch.P. nie wykazały aby jej regularne stosowanie zwalniało postęp choroby.