tłuszcze
-
Im mniej tłuszczu tym zdrowiej
Chcecie, aby gotowane przez Was potrawy były mniej tuczące? Wystarczy poznać pewne techniki gotowania i opanować sztuczki kulinarne. Dzięki nim wszystkie dania będą mniej kaloryczne, a jednocześnie nie stracą smaku.
-
Unikaj samotnych witamin
Warzywa i owoce nie zawsze mają tyle witamin, ile powinny. To efekt wpływu zanieczyszczonego środowiska.
-
Potas - rola w organizmie i zapotrzebowanie na ten makroelement
Potas odgrywa w ludzkim organizmie szczególną rolę. Uczestniczy w przewodzeniu impulsów przez neurony, a jego niedobór może poważnie osłabić mięśnie.
-
Witaminy
-
Czynniki wpływające na wchłanianie się lewodopy
Im dłużej lewodopa pozostaje w żołądku, tym więcej leku będzie podlegać różnym przemianom i mniej leku zostanie wchłonięte w jelicie cienkim.
-
Jaka dieta obowiązuje przy kamicy żółciowej?
Niskotłuszczowa lub nawet skrajnie beztłuszczowa.