fosfor
-
Dużo minerałów, mało kalorii - zalety marchewki
Marchew podobno pochodzi z Chin. Tam jedzono ją już kilka tysięcy lat temu. Potem jej nasiona rozwiał wiatr po całym świecie. Chętniej jedzą ją Europejczycy niż ludzie Wschodu. A kto je marchewkę, ma piękną skórę.
-
Jedli je już Sumerowie
Bez bakalii wiele potraw nie miałoby w ogóle racji bytu. Bo są nie tylko smaczne, ale też dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych
-
Problemy z tarczycą
Aż co piąty dorosły Polak ma kłopoty z tarczycą. Niestety, wielu z nas o tym nie wie, tymczasem nieleczona tarczyca pogarsza stan zdrowia, a także jakość naszego życia
-
Jak próchnica szczerbi nam zęby
Tyle reklam past i szczoteczek, tyle w kółko powtarzanych wskazówek, jak dbać o zęby. I co? I nic! 90 proc. Polaków wciąż ma próchnicę
-
Zagrożenie osteoporozą
Śliski chodnik, nie dość pewnie postawiona stopa. Potknęłam się, gwałtownie skręciłam, żeby złapać utraconą równowagę. Nie, nie przewróciłam się. Skąd więc przejmujący ból w krzyżu?
-
Witaminy na wiosnę
Kiełki są dla organizmu skarbnicą witamin. Rosnąc, pobierają z nasion to, co najcenniejsze: witaminy, białka, węglowodany, makro- i mikroelementy oraz enzymy. Można je kupić w sklepie albo wyhodować w domu.
-
Wszystko o kaszy
W naszej kuchni zyskuje coraz lepsze notowania, lecz nadal zbyt rzadko gości na talerzach. Warto zmienić żywieniowe nawyki, bo wszystkie gatunki kasz mają mnóstwo cennych wartości odżywczych.
-
Jedzmy ser, biały ser
Dla wielu z nas jest podstawą śniadania. Nic dziwnego, białe sery i twarożki są smaczne i lekkostrawne. Ponieważ w sklepach pojawia się coraz więcej rodzajów tych produktów, warto wiedzieć, czym się od siebie różnią.
-
Najpopularniejsze nowalijki: rzodkiewka, sałata, zielony ogórek, szpinak, kalarepa
-
Ogródek na parapecie
Zioła dla zdrowia i dla ozdoby
-
Co pić wieczorem, aby szybciej zgubić tłuszcz z brzucha i przyspieszyć metabolizm
-
Prawidłowy poziom cukru. Czy cukier 100 to dużo? Te liczby powinny cię zaniepokoić
-
Zamień mycie w zabawę. Sposoby na udaną kąpiel maluchaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Co jeść na śniadanie, żeby mieć niski cukier? Zacznij od prostego nawyku
-
Co jeść na kolację, aby mieć niski cukier rano. Zacznij od jednej zmiany
- Flegma to nie tylko objaw przeziębienia. Bywa, że sygnalizuje problem z żołądkiem
- Mama Ginekolog powraca. Przyjmuje znajomych po godzinach w gabinecie NFZ
- Mrowienie i bolesne skurcze. Co się dzieje z nogami przy cukrzycy?
- Ma ogromne oczy i rozbawia nimi internautów. Wspiera też inne kobiety
- O co tak naprawdę chodzi w depresyjnej aferze? Na pewno nie o ujawnienie prawdy