fosfor
-
Dużo minerałów, mało kalorii - zalety marchewki
Marchew podobno pochodzi z Chin. Tam jedzono ją już kilka tysięcy lat temu. Potem jej nasiona rozwiał wiatr po całym świecie. Chętniej jedzą ją Europejczycy niż ludzie Wschodu. A kto je marchewkę, ma piękną skórę.
-
Jedli je już Sumerowie
Bez bakalii wiele potraw nie miałoby w ogóle racji bytu. Bo są nie tylko smaczne, ale też dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych
-
Problemy z tarczycą
Aż co piąty dorosły Polak ma kłopoty z tarczycą. Niestety, wielu z nas o tym nie wie, tymczasem nieleczona tarczyca pogarsza stan zdrowia, a także jakość naszego życia
-
Jak próchnica szczerbi nam zęby
Tyle reklam past i szczoteczek, tyle w kółko powtarzanych wskazówek, jak dbać o zęby. I co? I nic! 90 proc. Polaków wciąż ma próchnicę
-
Zagrożenie osteoporozą
Śliski chodnik, nie dość pewnie postawiona stopa. Potknęłam się, gwałtownie skręciłam, żeby złapać utraconą równowagę. Nie, nie przewróciłam się. Skąd więc przejmujący ból w krzyżu?
-
Witaminy na wiosnę
Kiełki są dla organizmu skarbnicą witamin. Rosnąc, pobierają z nasion to, co najcenniejsze: witaminy, białka, węglowodany, makro- i mikroelementy oraz enzymy. Można je kupić w sklepie albo wyhodować w domu.
-
Wszystko o kaszy
W naszej kuchni zyskuje coraz lepsze notowania, lecz nadal zbyt rzadko gości na talerzach. Warto zmienić żywieniowe nawyki, bo wszystkie gatunki kasz mają mnóstwo cennych wartości odżywczych.
-
Jedzmy ser, biały ser
Dla wielu z nas jest podstawą śniadania. Nic dziwnego, białe sery i twarożki są smaczne i lekkostrawne. Ponieważ w sklepach pojawia się coraz więcej rodzajów tych produktów, warto wiedzieć, czym się od siebie różnią.
-
Najpopularniejsze nowalijki: rzodkiewka, sałata, zielony ogórek, szpinak, kalarepa
-
Ogródek na parapecie
Zioła dla zdrowia i dla ozdoby
-
Czym jest rak jelita grubego
-
Wypij ten napój zaraz po przebudzeniu. Działa lepiej niż kawa
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Kiedyś robiły go babcie. Dziś ten rosół jest eliksirem zdrowia i młodośći
-
Co kryje się za falą dziecięcego zapalenia płuc w Chinach? Eksperci wyjaśniają
- Witamina B12 może przyspieszyć naprawę tkanek i pomóc w leczeniu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego - nowe badanie
- Co najlepiej pić przy bólu gardła? Pomoże napar, który przygotujesz w kilka minut
- W QUIZIE medycznym pytamy o choroby. Jak z Waszą wiedzą na ten temat?
- ABC puszczania bąków, czyli ile gazów dziennie to norma i co powinno nas zmartwić. Wiele zależy od diety
- Te zachowania są charakterystyczne dla osób z "cichą depresją". Nie można ich lekceważyć