fasola

Więcej o:

fasola

  • Kiełki fasoli mung - azjatycki przysmak

    Kiełki fasoli mung - indyjski specjał Kiełki fasoli mung to najczęściej wykorzystywany rodzaj kiełków w kuchni azjatyckiej. W związku z tym, że w ostatnich latach cieszy się ona coraz większą popularnością, mało kto nie zetkną się z ich oryginalnym smakiem. Jedni je lubią, drudzy nie. Jednak jeśli

  • Jesienna chandra - jak sobie z nią radzić

    , nasiona roślin strączkowych: białą fasolę, ciecierzycę czy groch, a także orzechy laskowe. Niezastąpionym dodatkiem, potęgującym działanie magnezu jest witamina B6. Jej niedobór (podobnie jak niewystarczająca ilość magnezu) w organizmie może prowadzić do pogorszenia się samopoczucia, apatii

  • Soczewica - wartości odżywcze i właściwości zdrowotne soczewicy

    trzymać w lodowce maksymalnie tydzień. To również może cię zainteresować: Fasola - bogactwo białka. Wartości odżywcze i właściwości lecznicze fasoli Ciecierzyca warzywo nie tylko dla wegetarian Jak obniżyć cholesterol bez sięgania po leki? Poznaj sposoby, które działają

  • Cząber dobry do fasoli. Właściwości zdrowotne i smakowe cząbru

    na bazie roślin strączkowych, takich jak fasola, bób, groch, soczewica, które mogą spowodować wzdęcia. Latem można go dodawać do gotowanej fasoli czy bobu, do wszelkich potraw z dodatkiem świeżych lub suszonych roślin strączkowych. Niemcy nazwali nawet cząber słowem Bohenkraut czyli w dosłownym

  • Dieta śródziemnomorska: zasady, zalety i wady

    , awokado produkty pełnoziarniste rośliny strączkowe , w tym fasola orzechy oliwa z oliwek aromatyczne zioła i przyprawy ryby i owoce morza kilka razy w tygodniu drób jajka trochę grzybów sery i jogurty z umiarem niewiele słodyczy czerwone mięso tylko na specjalne okazje Do tego dużo ruchu fizycznego i

  • Dzień Dziecka 2021. Jakie atrakcje i zabawy przygotować swoim pociechom?

    stworzenia instrumentów możecie wykorzystać butelki z różnym wypełnieniem, rurki po papierze i ręcznikach, puste pojemniczki po jogurtach, puszki. Butelki i wszelkie pojemniki możecie wypełnić surowym ryżem, grochem, fasolą, makaronem, cukrem, kaszą itd. Na pojemniczki po jogurcie możecie przymocować gumki