M±ka

Więcej o:

M±ka

  • M±ka migdałowa - warto¶ci odżywcze oraz zastosowanie

    Zalety m±ki migdałowej odkryli wegetarianie, weganie oraz zwolennicy diety bezglutenowej, a także diety paleo i kilku innych. Ponadto, m±ka migdałowa jest polecana osobom z nadci¶nieniem tętniczym, ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu we krwi oraz diabetykom. M±ka migdałowa - sk±d się bierze? M±ka

  • M±ka i pieczywo drożej± jak szalone

    Od dzi¶ m±ka z Polskich Młynów, największego krajowego producenta, drożeje z 60 gr za 1 kg do 65 gr. Adam Tański, prezes PM, tłumaczy, że to z powodu wzrostu cen zbóż, które rolnicy bez opamiętania winduj± w górę. - Na przednówku kupowali¶my pszenicę po 410 zł za tonę, teraz oferujemy 440 zł

  • Areszt za kondomy pełne m±ki

    Janet Lee w 2003 r. została aresztowana na lotnisku w Philadelphii. Policjanci i celnicy nie zorientowali się, że w kondomach jest niewinna m±ka i zatrzymali dziewczynę pod zarzutem rozprowadzania narkotyków. Lee spędziła w areszcie trzy tygodnie - tyle zajęło funkcjonariuszom zrobienie

  • Ceny m±ki i chleba gwałtownie rosn±

    na m±kę, aż 60 proc. ziarna sprowadza z zagranicy. A pszenica niemiecka po dodaniu do niej kosztów transportu dochodzi do 700 zł za tonę. - Musimy się liczyć ze wzrostem cen, i to krocz±cym. Już w lutym ceny zbóż w kraju pójd± w górę o kolejne 15 proc. i do końca kwietnia będ± systematycznie szły do góry

  • Giełdy szalej±: Pszenica ważna jak ropa, m±ka drożeje

    jak obecnie nie było od lat - wszyscy liczyli na uzupełnienie rezerw z tegorocznych zbiorów. Dzi¶ już wiadomo, że nie tylko nie ma zboża na zapasy, nie wiadomo też, czy wystarczy na bież±cy popyt. Dlatego cena pszenicy już nie "idzie" w górę, ale "galopuje". A za pszenic± drożeje m±ka, makarony

  • M±ka kukurydziana: warto¶ci odżywcze, przepisy

    M±ka kukurydziana - warto¶ci odżywcze M±ka kukurydziana zawiera wiele składników odżywczych, w 100 g znajdziemy (wg USDA): białko ro¶linne - 7 g węglowodany - błonnik (3,9 g), cukry (1,6 g) kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone

  • Kwas foliowy będzie dodawany do m±ki - zdecydował rz±d Wielkiej Brytanii

    do białej m±ki pszennej uda się unikn±ć około 200 przypadków wad cewy nerwowej rocznie, a to oznacza spadek o około 20 procent. Pełnoziarnista m±ka oraz produkty bezglutenowe nie maj± być objęte tak± regulacj±. To przełomowa decyzja Eksperci chwal± tę interwencję rz±du. Kate Steele, dyrektor organizacji