kasza

Więcej o:

kasza

  • Kasza jaglana - właściwości i sposób przygotowania

    Kasza jaglana ? jak gotować? Kasza jaglana ma dosyć delikatny i uniwersalny smak, więc można ją dodawać zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Należy wiedzieć, jak ją przyrządzić, ponieważ nieodpowiednio ugotowana może mieć nieco gorzki smak. Przed ugotowaniem kaszę jaglaną należy

  • Kasza jaglana - dla pięknych włosów, skóry i paznokci

    Dobra dla alergików i zasadotwórcza W porównaniu do innych kasz, szczególnie grubych, zawiera nieco mniej błonnika. Z tego powodu mogą ją jeść osoby na diecie lekkostrawnej (najlepiej w postaci przetartej). Ponieważ przy tym - podobnie jak kasza gryczana - nie zawiera glutenu, może być spożywana

  • Kasza pęczak - bogactwo smaku i wartości odżywczych

    Kasza jęczmienna oraz sam jęczmień od setek lat doceniane są w Polsce ze względu na swoje liczne odżywcze i prozdrowotne właściwości. W obecnych czasach kasze jęczmienne stanowią w Polsce znaczny odsetek na całym rynku kasz - jest to aż 70% ogólnej ilości wszystkich wytwarzanych kasz. Ze względu

  • Kuskus - kasza czy makaron?

    Od odpadu do popularnego przysmaku Kuskus - podobnie jak kasza manna - produkowany jest (najczęściej) z pszenicy. Do jego wytworzenia używa się jednak pszenicy twardej (makaronowej) o nazwie durum. Choć powszechnie uważany jest za kaszę, tak naprawdę bliżej mu do makaronu. Jego ziarenka powstają

  • Leclerc. Owady w kaszy, odchody w magazynie

    do sanepidu po telefonie jednego z klientów. Ten w kaszy jęczmiennej, którą kupił w hipermarkecie przy ul. Turystycznej w Lublinie, znalazł robaki. - Moi pracownicy przeszukali większą partię towaru sypkiego: czyli kasz, ryżu, i potwierdziło się, że w opakowaniach są robaki. Pełzały również po półkach