jaja
-
W polskich jajkach wykryto silnie toksyczny fipronil. Co to jest i dlaczego szkodzi ludziom? [WYJAŚNIAMY]
Badania próbek jaj pochodzących z trzech ferm z Mazowsza i Wielkopolski wykazały przekroczenie norm zawartości fipronilu. To środek na pasożyty, którego nadmierne spożycie grozi poważnymi chorobami.
-
Jajecznica czy sadzone? To, w jaki sposób przyrządzasz jajka, świadczy o Twojej osobowości
Naukowcy z Mindlab International twierdzą, że to, w jaki sposób przyrządzasz jajka, mówi o tobie więcej, niż można byłoby się spodziewać. Masz ochotę sprawdzić, co?
-
Potrawy wielkanocne - czy są zdrowe, ile mają kalorii?
Tradycja to tradycja, na wielkanocnym stole muszą pojawić się określone dania. Czy wychodzą nam na zdrowie? Na co zwracać uwagę przy ich zakupie, aby uniknąć chemicznych udoskonaleń? Ile mają kalorii? Sprawdzamy.
-
Makarony to zdrowie! Sprawdź, czego jeszcze o nich nie wiesz
Przeciętny Włoch zjada rocznie prawie 30 kg makaronu, Polak tylko 5. Silne jest u nas przekonanie o wysokiej kaloryczności makaronu. Czy słuszne?