żurawina

Więcej o:

żurawina

  • Żurawina - właściwości lecznicze i zastosowanie

    Żurawina - właściwości Żurawina jest zaliczana do czołówki roślin o prozdrowotnym działaniu, a ze względu na swój skład ma wiele zastosowań zdrowotnych: Wspomaga pracę układu moczowego: owoce są stosowane od dawna w leczeniu chorób pęcherza moczowego oraz nerek. Cytryniany zawarte w owocach

  • Żurawina w codziennej diecie może poprawić pamięć i pracę mózgu

    Więcej tekstów na temat zdrowej diety znajdziesz na głównej stronie Gazeta.pl. Najnowsze badania nad wpływem żurawiny na funkcjonowanie mózgu pokazują, że filiżanka tych owoców dziennie może poprawić nam pamięć dzięki zawartości pewnych biologicznie czynnych substancji. Badania prowadzono w Norwich

  • Owoce jagodowe: właściwości zdrowotne, walory odżywcze

    Jeżeli latem nie możesz oderwać się od truskawek, malin czy porzeczek, a poza tym chętnie podgryzasz żurawinę I jagody, to robisz dla swojego organizmu jedną z najlepszych możliwych rzeczy. Owoce jagodowe - smaczne, o pięknych, intensywnych kolorach, są pełne wartości odżywczych. Trudno w

  • Nie ma grzybów? Sprowadzimy rydze z Chile

    nazbieramy na zimę borówek i żurawin. - To kolejny mit. Polska jest krajem, gdzie zarówno borówki jak i żurawiny występują w minimalnych ilościach. Przemysł bazuje tu na imporcie. Około 90 proc. tego runa leśnego, jakie potem konsumenci kupują w sklepach jako owoce mrożone lub w słoiczkach, sprowadzamy

  • Burger Drwala 2021. Do kiedy będzie dostępny w restauracjach McDonald's?

    Burger Drwala to sezonowa kanapka McDonald's, która każdej zimy cieszy się ogromną popularnością wśród klientów restauracji. W Polsce zadebiutowała w 2014 r. Burger Drwala. Rodzaje Fani Drwala mają do wyboru pięć wariantów kanapki: Burger Drwala z żurawiną - grillowany kotlet z mięsa wołowego, ser

  • Antocyjany i ich wpływ na zdrowie. W czym znajdują się antocyjany?

    spożywczym jako barwnik i oznaczana kodem E163c. Charakteryzuje się czerwoną lub fioletową barwą. Naturalnie występuje w borówkach, winogronach oraz żurawinie. Pelargonidyna Pelargonidyna znana jest ze swoich silnych właściwości przeciwutleniających. Na etykietach produktów spotkać ją można pod nazwą E163d