wartości odżywcze

Więcej o:

wartości odżywcze

  • Łosoś: wartości odżywcze. Dlaczego warto jeść ryby?

    gatunki. Różnice w zawartości metali ciężkich między rybami żyjącymi dziko, a hodowlanymi, są w rzeczywistości niewielkie, a ich poziom bezpieczny dla konsumenta. Łosoś - wartości odżywcze Wartości odżywcze łososia zależą od gatunku i miejsca, w którym żyje, a także - w przypadku ryb hodowlanych - od

  • Syrop klonowy: wartość odżywcza, właściwości

    w syropie klonowym mikroelementy, takie jak cynk czy mangan mają właściwości obniżające poziom cholesterolu w organizmie, a także wspomagają funkcjonowanie naczyń krwionośnych oraz zapobiegają powstawaniu zmian miażdżycowych. Syrop klonowy - wartość odżywcza Syrop klonowy, w przeciwieństwie do cukru

  • Grzyby leśne - wartości odżywcze, dlaczego warto jeść grzyby?

    pieczarki czy boczniaki, a także grzyby rosnące dziko w lasach. Szczególnie chętnie zbieramy kurki, borowiki, podgrzybk i, kozaki, maślaki oraz rydze. O ile, co do walorów smakowych grzybów nikt nie ma wątpliwości, o tyle ich wartość odżywcza od dawna jest tematem sporów dietetyków i specjalistów od

  • Mąka kukurydziana: wartości odżywcze, przepisy

    Mąka kukurydziana - wartości odżywcze Mąka kukurydziana zawiera wiele składników odżywczych, w 100 g znajdziemy (wg USDA): białko roślinne - 7 g węglowodany - błonnik (3,9 g), cukry (1,6 g) kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone

  • Mięso - rodzaje, wartości odżywcze

    ), kozinę, mięso z królika, osła, psa oraz inne. Mięso ? wartości odżywcze Wartości odżywcze mięsa zależne są od wielu czynników. To, jaki jest stosunek węglowodanów do białka i tłuszczu w danym mięsie, ilość składników mineralnych, witamin oraz innych wartości, zależy m.in. od: gatunku zwierzęcia

  • Rzodkiewka: wartości odżywcze, witaminy

    kolorze czerwonym, białym, żółtym, fioletowym oraz czarnym. Do jedzenia w rzodkiewce nadają się zarówno korzeń, jak i liście, które można dodawać np. do sałatek. Nasiona z rzodkiewki natomiast bywają tłoczone na olej. Rzodkiewka - wartości odżywcze Rzodkiewka w swoim maleńkim bulwiastym korzeniu ma

  • Makaron sojowy - wartości odżywcze, sposoby przyrządzania

    i przezroczyste, po ugotowaniu stają się elastyczne. Makaron sojowy - kalorie, wartości odżywcze Porcja 100 gramów suchego makaronu sojowego dostarcza około 170 kcal.Makaron sojowy to produkt bogaty w wartości odżywcze. W 100 gramach makaronu znajduje się około 85 gramów węglowodanów. Poza tym, makaron sojowy

  • Śledż - wartości odżywcze. Dlaczego warto jeść śledzia?

    Śledzie to ryby przepełnione wartościami odżywczymi, a przy tym są jednymi z tych, które w najmniejszym stopniu ulegają zanieczyszczeniu metalami ciężkimi. Ponadto, choć śledź jest rybą tłustą, nie należy do bardzo kalorycznych. Śledź - wartości odżywcze W mięsie śledzi znajdziemy bardzo dużo