soczewica
-
Soczewica - wartości odżywcze i właściwości zdrowotne soczewicy
Soczewica dzięki sporej zawartości wartościowego białka może być alternatywą dla mięsa. Ale to nie jedyne zalety tego warzywa strączkowego. Dlaczego warto wprowadzić ją do codziennej diety i która, z dostępnych na rynku soczewic, jest najzdrowsza ...
-
Kosztuje mniej niż 4 zł i kupisz ją w każdym markecie. Okazuje się, że jej jedzenie obniża ciśnienie
Z badań kanadyjskich naukowców wynika, że jedzenie soczewicy ma zbawienny wpływ na zdrowie osób cierpiących z powodu wysokiego ciśnienia krwi. Nie tylko je obniża, ale też naprawia szkody w strukturze żył, które są efektem nadciśnienia.
-
Kiełki soczewicy - więcej niż kiełki?
Spośród kilkunastu rodzajów kiełków dużym zainteresowaniem cieszą się te pochodzące z soczewicy. I nic dziwnego. Są smaczne, zdrowe, bezpieczne dla każdego bez względu na wiek czy przebyte choroby. Co takie jeszcze w sobie mają i dlaczego warto po...