jogurt
-
Sprawdź, co fast food nam wysmażył
Garść frytek ze sztucznym zapachem. Sałatka bez witamin. Szklanka coli, czyli pięć łyżeczek cukru. No i ten tłuszcz. Nie daj się zwieść, że roślinny zawsze znaczy zdrowszy. Z dr Moniką Hoffmann* rozmawia Dorota Franczak
-
Podjadacze i śmiecioluby
Zatrważające jest to, że od połowy lat 80. podwoiła się w Polsce liczba otyłych nastolatków. Ale wtedy nie było fast foodów, komputerów i telewizora z 40 kanałami. Podwórka tętniły życiem, a dziś są ciche
-
Jak powinny odżywiać się dzieci?
Dziecko nie jest małym dorosłym. Dlatego, układając dziecięce menu, należy uwzględnić specjalne potrzeby jego organizmu
-
Co wywołuje alergię?
Każdy czynnik rozpoznany jako nieznany, nieprzyjazny dla układu odpornościowego organizmu może spowodować reakcję alergiczną.