czerwone owoce

Więcej o:

czerwone owoce

  • Les Essentiels - Obudź piękno skóry wrażliwej

    REWITALIZACJA SKÓRY WRAŻLIWEJ NATURALNY EKSTRAKT Z CZERWONYCH OWOCÓW malina ? borówka ? czerwona porzeczka OPATENTOWANY* BIOMIMETYCZNY SKŁADNIK AKTYWNY OCHRONA Natychmiastowe wzmocnienie bariery skórnej Zaopatruje skórę w lipidy polarne REWITALIZACJA Trwała rewitalizacja komórek skóry. Dostarcza

  • Berberys zwyczajny: ozdoba i lekarstwo

    , żółte kwiaty i jaskrawe, czerwone owoce pozostające na gałęziach nawet zimą. Dzięki swojej urodzie berberys uważany jest za najpopularniejszą roślinę ozdobną w parkach i ogrodach. Właściwości lecznicze berberysu Już w starożytnej Mezopotamii wykorzystywano lecznicze właściwości berberysu. Wprawdzie

  • Mącznica lekarska: właściwości i zastosowanie

    europejskie. W górach rośnie tylko na wybranych stanowiskach i spotkamy ją tam rzadko. Jest to krzewinka wyrastająca do wysokości kilkunastu centymetrów, z pędami płożącymi się po ziemi, nawet do 1 metra długości. Łatwo się ukorzenia i rozrasta. Ma drobne, jasnoróżowe kwiatki, wydaje czerwone owoce o

  • Dereń jadalny - dobry nie tylko w dolegliwościach żołądkowych

    Dereń jadalny, inaczej dereń właściwy (łacińska nazwa Cornus mas), to pochodząca z Europy Środkowej i południowo-wschodniej roślina z rodziny dereniowatych. Krzewy lub niewielkie drzewka derenia rosną w lasach i zaroślach, mają białe drobne kwiatki i czerwone owoce przypominające kształtem śliwki

  • Gujawa - właściwości, jak jeść ten owoc?

    , dość duże i mają bardzo intensywny zapach. Wyróżnia się wiele odmian gujawy. Różnią się one przede wszystkim kolorem owoców - jego skórka może być zielona, żółta, pomarańczowa lub czerwona. Dwie najbardziej popularne odmiany gujawy to: Gujawa truskawkowa ? ma dość małe liście i drobne, czerwone owoce

  • Żurawina - właściwości lecznicze i zastosowanie

    również na zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu, co znacznie obniża ryzyko zawału serca. Chroni przed chorobami nowotworowymi: przeciwutleniacze zawarte w małych, czerwonych owocach chronią komórki organizmu przed działaniem wolnych rodników, które mogą powodować rozwój chorób nowotworowych, na przykład nowotworu