zagęstniki

Więcej o:

zagęstniki

  • Agar agar, czyli wegetariańska żelatyna. Czym się wyróżnia?

    Agar agar: co to jest? Agar agar, co to jest? Takie pytanie zadają sobie osoby, które do tej pory korzystały głównie z tradycyjnych produktów spożywczych. Tymczasem agar agar to substancja, która w kuchni może pełnić funkcję naturalnego zagęstnika, a także zastępować wspomnianą żelatynę

  • Dodatki do żywności - to warto o nich wiedzieć

    . E od 500 do 599 ? substancje przeciwzbrylające E od 600 do 699 ? wzmacniacze smaku E od 900 do 999 ? substancje słodzące, nabłyszczające i inne E 1000 do 1999 ? stabilizatory, konserwanty, zagęstniki i inne. Czy to bezpieczne? To, że jakaś substancja znalazła się w wykazie UE nie oznacza, że musi

  • 7 pomysłów na zdrową przekąskę w pracy

    jogurt naturalny oraz odrobinę słodyczy - np. miód, syrop klonowy lub syrop z agawy. 2. Serek wiejski Serek wiejski jest produktem naturalnym, bez zagęstników, sztucznych barwników czy konserwantów - w jego skład wchodzą twaróg ziarnisty, śmietanka, białka mleka i sól. Stanowi dobre źródło