porzeczki

Więcej o:

porzeczki

  • Czarna porzeczka - leczy i świetnie smakuje

    Więcej takich tematów na stronie głównej Gazeta.pl Surowcem leczniczym są liście i owoce. Czarna porzeczka ma również właściwości przeciwzapalne, moczopędne i napotne. Preparaty z czarnej porzeczki stosuje się w leczeniu dróg moczowych i pęcherza, nieżytu żołądka i jelit. Owoce zawierają duże

  • Czarna rozpacz i porzeczka

    - zachęcał we wtorek protestujących Andrzej Lepper, który przyjął w Sejmie ich delegację. Zdesperowani blokują Tak niskich cen sadownicy nie pamiętają - za kilogram porzeczek zakłady przetwórcze płacą im po 30 gr, za kilogram wiśni - 50-70 gr, za maliny

  • Jaki wpływ na kolor stolca ma sok z czarnej porzeczki?

    Ciemny stolec po soku z czarnej porzeczki: czy to norma? Czarne porzeczki są jednym z tych produktów, które mogą wpłynąć na zmianę zabarwienia stolca. Zmiana taka jest zawsze dla człowieka niepokojąca, gdyż w niektórych przypadkach objaw taki może świadczyć o występowaniu poważnych schorzeń. Jeśli

  • Niskie ciśnienie krwi. Skąd bierze się problem i jak sobie z nim radzić?

    ? Otóż zasadniczo nasza dieta nie powinna różnić się od normalnej, zdrowej zbilansowanej diety. Warto jednak unikać produktów obniżających ciśnienie tętnicze, a do takich należy np. sok z czarnej porzeczki.  Jakie produkty mogą z kolei podnieść nam ciśnienie? Otóż przede wszystkim te zawierajace

  • Co zawiera dużo witaminy C? Warzywa i owoce bogate w witaminę zdrowia

    . Warzywa i owoce, które posiadają największą zawartość witaminy c to między innymi: Czarna porzeczka – zawiera ona aż 183 mg/ 100 g witaminy C. W przypadku ciepłego lata, wartość ta może wzrosnąć do 400 mg. Owoce te warto jeść świeże, nieprzetworzone. Natka pietruszki (178 na100g) – jedna

  • Witaminy i minerały, których potrzebuje nasza skóra

    przed wolnymi rodnikami, a zatem przed starzeniem się oraz przed rozwojem raka skóry. Tę witaminę najlepiej jest dostarczać wraz z naturalnymi składnikami. Pełne witaminy C są owoce (porzeczka, cytrusy, truskawki itd.) oraz warzywa (kalafior, papryka, kapusta czerwona i biała oraz ziemniaki), a także