bromelina

Więcej o:

bromelina

  • Bromelaina - dobroczynny enzym z ananasa. Jakie ma właściwości?

    moczowych, ponadto w nawracających zapaleniach zatok. Bromelina ma działanie przeciwzapalne ponieważ reguluje działanie prostaglandyn, hormonów odpowiedzialnych za ból i stan zapalny, wspierając jednocześnie produkcję prostaglandyn przeciwzapalnych. Działanie przeciwzapalne bromeliny wykorzystywane jest też

  • Ananas - egzotyczny sprzymierzeniec odchudzania?

    odchudza? Taką renomę owoc zawdzięcza obecności bromeliny, enzymu, który wspomaga trawienie poprzez rozkładanie białek do aminokwasów (pomaga jej biotyna rozprawiająca się z kolei z węglowodanami). Bromelina, nawet ze wsparciem oczywiście nic nie wskóra, jeśli twoja dieta jest zbyt obfita, a aktywność

  • Enzym z ananasa może pomóc chorym na alzheimera

    Więcej ważnych informacji o zdrowiu znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl Bromelaina (bromelina) to enzym rozkładający białka, który naturalnie występuje w łodygach ananasa. Od dawna wiadomo, że nie tylko ułatwia trawienie białek, ale także działa przeciwzapalnie, przeciwobrzękowo

  • Ośrodek głodu i sytości. Gdzie się znajduje i jakie pełni funkcje?

    powinien mieć czas na spokojne przyswojenie pokarmu. To najprostszy sposób, aby zjeść tyle ile naprawdę potrzebujemy i nie podjadać między posiłkami. To również może cię zainteresować: Burczenie w brzuchu - przyczyny i zapobieganie Produkty niskokaloryczne: co jest jest, jak je przyrządzać Bromelina

  • Imbir na odchudzanie? Może bardzo pomóc!

    grejpfruta Bromelina. Co to za zawiązek? Jakie ma właściwości i w jakich sytuacjach warto sięgać po bromelinę? Indeks glikemiczny (IG) - ważny wskaźnik nie tylko dla diabetyków

  • Wzdęcia i ból brzucha po truskawkach. Kiedy musimy z nich zrezygnować?

    (inna nazwa to bromelina). To popularny składnik preparatów odchudzających. Bromelaina pomaga rozkładać białka i ułatwia ich przyswajanie. W truskawce mamy też pektyny, czyli rodzaj błonnika wspomagającego pracę jelit i pomocnego w utrzymaniu zdrowej flory bakteryjnej w układzie pokarmowym.  Truskawki