zdrowe produkty

Więcej o:

zdrowe produkty

  • Moringa - czym jest i jaki wpływ na zdrowie ma drzewo długowieczności?

    Moringa ? drzewo długowieczności Drzewo długowieczności jest drzewem tropikalnym rosnącym naturalnie na terenie Pakistanu oraz północno-zachodnich Indii. Roślina została rozpowszechniona również na innych terenach i jest hodowana z powodzeniem także w innych krajach Azji, w Ameryce Południowej oraz

  • Kakao: właściwości zdrowotne. Dlaczego warto pić kakao?

    Kakao - pokarm bogów Gorzki i aromatyczny napój z kakao pili już podobno Olmekowie trzy tysiące lat temu, zamieszkujący Amerykę Środkową jeszcze przed Majami, Toltekami i Aztekami, którzy po nich nastali. Ziarna kakaowca służyły do celów rytualnych, składano je w ofierze bogom, uznawano za źródło

  • Cukier Muscovado - więcej niż cukier?

    Cukier Muscovado pochodzi z Filipin. To nierafinowany cukier wytwarzany z syropu z trzciny cukrowej, uchodzi za najzdrowszy z spośród brązowych cukrów. Obok niewielkiej kaloryczności, odpowiednio wytworzony staje się bogactwem soli mineralnych, żelaza i potasu. Dlaczego jeszcze warto zastąpić nim

  • Mąka migdałowa - wartości odżywcze oraz zastosowanie

    Zalety mąki migdałowej odkryli wegetarianie, weganie oraz zwolennicy diety bezglutenowej, a także diety paleo i kilku innych. Ponadto, mąka migdałowa jest polecana osobom z nadciśnieniem tętniczym, ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu we krwi oraz diabetykom. Mąka migdałowa - skąd się bierze? Mąka

  • Guacamole: wartości odżywcze. Jak zrobić idealne guacamole?

    Guacamole - meksykańska salsa Guacamole to sos przyrządzany z awokado, w wersji klasycznej z dodatkiem limonki i soli, który jest jedną ze sztandarowych meksykańskich potraw, popularnych w wielu krajach świata. Podobno guacamole przyrządzali już Aztekowie. Nazwa wywodzi się z języka nahuatl i

  • Wiem, co jem - w szkole

    , by w umowach z ajentami sklepików znalazła się klauzula o sprzedawaniu zdrowych produktów. Chce też wprowadzić 15-20-minutowe przerwy śniadaniowe (ankieta pokazała, że takich nie ma w co drugiej szkole) i namówić nauczycieli do jedzenia razem z uczniami. Badania Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego