sól morska

Więcej o:

sól morska

  • Przetwory owocowe i warzywne bez cukru (janginizacja). Czy to jest zdrowe?

    ilość soli, a potem dusimy w garnku. Gotujemy kilkanaście minut, potem przecedzamy, doprowadzamy do wrzenia i przelewamy do słoików. Do janginizacji najlepiej nadaje się sól morska lub himalajska, albo gruboziarnista kłodawska. chociaż można też użyć zwykłej. Sól morską preferują Japończycy w swojej

  • Sól i słońce to główne zagrożenia latem. Jak wspierać włosy?

    światło słoneczne wiele godzin w ciągu dnia. Urlop nad wodą dodatkowo zapewnia włosom ogromną dawkę soli morskiej. Taka kombinacja sprawia, że fryzura po powrocie z urlopu jest w opłakanym stanie. Widząc za oknem ostre słońce, zazwyczaj pamięta się o kremie z filtrem na twarz, czy ramiona, ale letnie

  • Rodzaje soli - które i kiedy służą zdrowiu?

    . Cenne jest również jej zastosowanie w pielęgnacji ciała. Sprawdza się na przykład jako składnik kąpieli solankowych, które łagodzą dolegliwości skórne. 3. Sól morska Drugim rodzajem soli zalecanym do używania zamiast zwykłej soli kuchennej jest sól morska. Także i ona, podobnie jak himalajska

  • Jak radzić sobie z chorymi zatokami?

    się także inhalacje. Wdychanie pary ułatwia oddychanie i zmniejsza ból. W odróżnieniu od płukania zatok, do tej metody potrzebujemy tylko miski z gorącą wodą, soli morskiej oraz ręcznika. Do dwóch litrów wody wsypujemy cztery łyżki soli morskiej. Pochylamy się nad miską i nakładamy na głowę ręcznik. Woda musi być

  • Kimchi to samo zdrowie. Czy jednak dla każdego?

    przygotowywana jest wspólnie przez całe rodziny i społeczności od wielu wieków. Cykl produkcji kimchi obejmuje cały rok. Wiosną gromadzi się owoce morza, takie jak krewetki oraz anchois, a następnie soli, używając do tego soli morskiej i poddaje procesowi fermentacji. Pod koniec lata przygotowuje się czerwone