sacharyna

Więcej o:

sacharyna

  • Słodziki niezdrowe? Jednak nie!

    nowotworów u zwierząt doświadczalnych, którym podawano sacharynę, aspartam i cyklaminian nie mają większego znaczenia choćby dlatego, że nie znalazły potwierdzenia w wynikach badań przeprowadzonych u ludzi. Proces oceny bezpieczeństwa niskokalorycznych substancji słodzących w Unii Europejskiej obejmuje

  • Tego nie dodawaj do herbaty. Wydają się niegroźne, ale mogą zaszkodzić

    co ze sztucznymi słodzikami? Dopóki zjadamy ich naprawdę niewiele, pewnie nam nie zaszkodzą. Nie poleca się jednak spożywania większych ilości sztucznych słodzików, takich jak aspartam, sacharyna, stewia i sukraloza (pochodna sacharozy) z tego chociażby powodu, że zdaje się, nie są tak obojętne dla zdrowia, jak

  • Zyrtec: ulga w alergii. Dawkowanie, przeciwwskazania

    , sacharyna sodowa, octan sodu, kwas octowy lodowaty woda oczyszczona oraz parahydroksybenzoesan metylu (E 218) oraz parahydroksybenzoesan propylu (E 216). Zyrtec - przeciwwskazania Leku nie wolno stosować przy ciężkiej chorobie nerek (ciężka niewydolność nerek) oraz w czasie karmienia piersią, ponieważ lek

  • Cukier

    Koncentrat owocowy Cukier nie rafinowany Glukoza Sacharoza Syrop Miód Substytuty cukru Substytuty cukru takie jak sacharyna, aspartan, acesulfamat potasowy, sukraloza zawierają bardzo mało kalorii. Część ludzi chętnie ich używa gdy chce uzyskać słodki smak, nie zwiększając ilości kalorii. Wiele produktów

  • Przebój bez właściwości

    Na brytyjskiej liście przebojów singlowych szykuje się kolejny rekord. Od dziewięciu tygodni bowiem pierwsze miejsce okupuje piosenka "Crazy" duetu Gnarls Barkley. To jest największy sukces od 1994 r., gdy aż przez piętnaście tygodni numerem jeden była słodka jak sacharyna "Love Is All Around

  • Cukier nie musi być biały, by szkodzić!

    sztucznych (przecież miód to też słodzik, bo można go wykorzystać do dosłodzenia pokarmów, ale nie o naturalnych substancjach myślimy używając tego terminu). Ponieważ sztuczne słodziki należą do słynnych substancji E (np. sacharyna E 954, aspartam E 951, cyklaminiany E 952), budzą od lat silne emocje