pietruszka
-
Bomba witaminowa na twoim parapecie. Warto dodawać ją do posiłków przez cały rok
Natka pietruszki to nie tylko dodatek nadający potrawom aromatu. To też bogate źródło składników mineralnych. Jej cenne właściwości odżywcze wpływają pozytywnie na organizm, uzupełniają niedobory witamin, a nawet wspomagają leczenie niektórych...
-
Korzeń pietruszki to nie tylko włoszczyzna. Pietruszka korzeniowa i smakuje, i leczy
Korzeń pietruszki jest użyteczny nie tylko w roli składnika włoszczyzny. Można go dodawać niemalże do każdej potrawy. Zarówno korzeń pietruszki, jak i nasiona oraz liście wykorzystuje się do celów leczniczych.
-
Natka pietruszki - królowa witaminy C
Natka pietruszki - niby niepozorne zielone listki, a w istocie kopalnia zdrowia. Przykład pierwszy z brzegu: natka pietruszki w objętości jednej łyżki stołowej pokrywa nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę A i C!