marakuja

Więcej o:

marakuja

  • Granadilla - właściwości, smak, jak jeść?

    Granadilla, inaczej marakuja, jest znana również pod nazwami męczennica jadalna oraz passiflora. Obszarem pochodzenia rośliny jest Ameryka Południowa, ale obecnie uprawia się ją również na Hawajach, w Nowej Zelandii oraz w Afryce. Roślinę hoduje się ze względu na dawane przez nią owoce, ale czasami

  • Najlepsze źródła błonnika: korzystaj z nich rozsądnie

    się wyleczyć przykre dolegliwości, ale bywa, że w ich miejsce wchodzą nowe. Zarazem i dieta, bez suplementacyjnego wspomagania, może stać się źródłem problemów. Jeśli danego dnia zaszalejesz z egzotycznymi przysmakami, jak kokos czy marakuja, a do kompletu nie zrezygnujesz z rodzimych, zdrowych

  • Męczennica cielista: jakie ma właściwości, jak ją stosować, na co pomaga

    znaczy cierpienie). Z rodzaju Passiflora znamy ponad 500 gatunków. Wśród nich znajdziemy marakuję, czyli męczennicę jadalną oraz Passiflora incarnata - męczennicę cielistą o właściwościach leczniczych. W naszym filmie mówimy o tym, jak pomagać choremu na depresję. Męczennica cielista jako roślina

  • Cała prawda o błonniku pokarmowym

    ) we krwi o kilka procent.. Zapobiega w ten sposób tworzeniu się złogów cholesterolowych w ścianach tętnic, a w efekcie rozwojowi miażdżycy. Najlepsze źródła Zatem zróżnicowana dieta, obfitująca w błonnik, to gwarancja zdrowia. Skąd najłatwiej go pozyskać? Wśród owoców najbogatsze w błonnik są: - marakuja