grysik

Więcej o:

grysik

  • Kaszka kukurydziana - dla wzroku i układu odpornościowego

    Wszelkie kukurydziane produkty są szczególnie popularne w Ameryce (zarówno Północnej i Południowej) oraz w południowej części Europy. W Rumunii przyrządza się z niej tradycyjna mamałygę, a we Włoszech - polentę. Kukurydziana kaszka była niegdyś również jedną z typowych potraw indiańskich.

  • Masz problem z jelitami? Zjedz ten rodzaj kaszy, a odczujesz ogromną różnicę

    . Jednak najbardziej ceniona jest za regulowanie pracy jelit. Kasza manna. Właściwości prozdrowotne Grysik jest jedną z odmian kaszy manny. Dzięki właściwościom jest ceniony nie tylko przez dietetyków. Bardzo często możemy jeść go także w szpitalach, włączenie go do diety ma za zadanie przyspieszyć powrót do zdrowia

  • Kasze: bogactwo właściwości

    Kaszę mannę, zwaną także grysikiem, zna chyba każdy. Pozyskiwana jest w wyniku przemiału pszenicy, podczas którego otrzymuje się również mąkę i otręby. Spośród pozostałych rodzajów kasz wyróżnia ją przede wszystkim drobna struktura. Niestety w efekcie takiej obróbki powstaje produkt zawierający