agawa
-
Syrop z agawy jako jeden z zamienników białego cukru w kuchni. Jakie ma właściwości?
Syrop z agawy jest produkowany głównie w Meksyku. Swoją konsystencją i smakiem przypomina płynny miód, a niektórzy zastępują nim biały cukier w kuchni. Czy słusznie? Poznaj właściwości syropu z agawy.
-
Agawa, syrop z agawy: czy to dobry zamiennik cukru? Właściwości syropu z agawy
Agawa i syrop z agawy to specjalność Meksykanów, która podbiła świat. Agawa zawdzięcza swoją sławę nie tylko tequili, ale także produkowanemu z niej syropowi. Jest to popularny w wielu miejscach środek słodzący. Syrop z agawy jest jednak...
-
Tequila - produkcja, rodzaje, zastosowanie
Tequila to meksykańska wódka produkowana z soku z agawy. Nazwa trunku wywodzi się od nazwy miasta Tequila, z którego pochodzi ten rodzaj alkoholu. Miasteczko to leży w stanie Jalisco w Meksyku. Ze względu na to, że trunek ten jest jednym z rodzajó...