fasolka szparagowa

Więcej o:

fasolka szparagowa

  • Wreszcie mamy sezon na strączki. Ktoś się oprze?

    Bób, fasolka szparagowa, wkrótce zielony groszek... Strączki świeże, zielone, pyszne. Ten, kto wierzy, że ich rola to przede wszystkim produkcja gazów w jelitach, grubo się myli. Jedz i dbaj o zdrowie. Warzywa strączkowe to przede wszystkim skarbnica znakomitego białka. Pozwalają dorosłym

  • Dieta w zespole jelita nadwrażliwego - co jeść, a czego unikać?

    wybierać: - delikatne warzywa i owoce: ziemniaki, marchewkę, buraczki, pietruszkę, młody groszek i młodą fasolkę szparagową, cukinię, dynię, kabaczek, bakłażana - w postaci gotowanej; cukinię, cykorię, sałatę, pomidory bez skórki, tartą marchewkę - w postaci surowej; soki warzywne; owoce najlepiej bez

  • Witamina B6 w zastrzykach

    umysłowej, apatii, bezsenności, a nawet depresji. Jej brak znacznie obniża odporność organizmu, sprzyja rozwojowi stanów zapalnych, niedokrwistości, kamieni nerkowych oraz niektórych chorób serca, w tym miażdżycy. Bogatym źródłem witaminy B6 są m.in. ryby, mięso, ziemniaki, fasolka szparagowa, orzechy

  • Dieta kapuściana - czy rzeczywiście odchudza

    następnie zalewamy wodą i gotujemy. Można dodać nieco przypraw. Gotujemy około 30-45 minut na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie. Można też dodać inne warzywa o niskiej zawartości skrobi, takie jak fasolka szparagowa lub szpinak. Dobra wiadomość jest taka, że tej zupy możesz jeść ile chcesz

  • Dieta lekkostrawna. Najprostszy jadłospis na trzy dni

    warzywa: marchewka, młoda fasolka szparagowa, pomidor bez skórki, buraki, dojrzałe, obrane owoce bez pestek: jabłka, brzoskwinie, morele, desery: kisiele, galaretki, biszkopty, woda niegazowana, rozcieńczone soki, drobno i średniozmielone produkty zbożowe: pieczywo pszenne, sucharki, kasza kuskus, oleje