dania wegetariańskie

Więcej o:

dania wegetariańskie

  • Dziki ryż: właściwości. Jak gotować dziki ryż?

    - potas, fosfor, magnez, cynk, wapń, żelazo, sód, miedź, mangan i selen witaminy - B1, B2, B5, B6, PP, A, E, kwas foliowy błonnik pokarmowy substancje bioaktywne - w tym antyoksydanty Dziki ryż sprawdza się znakomicie jako danie wegetariańskie, a także w diecie bezglutenowej. W porównaniu do białego ryżu

  • Oregano - poznaj jego właściwości i dowiedz się, jak je spożywać

    , wszelkiego rodzaju tarty, leczo, fasolkę po bretońsku, naleśniki, mięsa (jagnięcinę, wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę), ryby, kraby, sery, pieczywo drożdżowe, zupy i sałatki. Uniwersalna przyprawa doskonale pasuje również do dań wegetariańskich. Oregano sprawdza się też znakomicie jako dodatek do sosów