kalafior

Więcej o:

kalafior

  • Warzywa na parze - jak je przyrządzić i które będą smakowały najlepiej?

    , marchew, bób, kalafior, brokuły - wszystkie te warzywa po ugotowaniu na parze smakują wybornie! Przy okazji warto sprawdzić, jakie właściwości odżywcze i zdrowotne mają niepozorne brokuły: Warzywa na parze - właściwości Badania dowiodły, że warzywa gotowane na parze zachowują znacznie więcej właściwości

  • Owoce kosztują więcej, ale pojawiły się wcześniej

    , to w produkcji warzyw, oferta zarówno pod względem asortymentowym jak i podażowym jest bardzo bogata. Znacznie tańsze są w tym roku młode ziemniaki. W 2006 roku kosztowały one nawet 1,40 zł za kilogram czyli ponad 120% więcej niż teraz. Wyższe ceny notowane są za to za kalafiory i młodą kapustę.

  • Pół myszy w mrożonkach

    Połówkę gryzonia w mrożonce znalazła kilka tygodni temu mieszkanka Stargardu Szczecińskiego. - Kiedy otworzyłam torebkę, zauważyłam, że w warzywach jest coś czarnego - opowiadała pani Katarzyna. - Myślałam, że to zepsuty kawałek kalafiora. Odłożyłam go na bok, a warzywa usmażyłam. Dopiero później

  • Ceny Nowalijek

    są obecnie kalafiory oraz fasola szparagowa. Drogie są także warzywa korzeniowe pochodzące ze zbiorów z 2007 roku. Marchew jest aż 2,5 razy droższa, a pietruszka i pory podrożały o jedną trzecią. Najmniej zdrożały natomiast pomidory i ogórki szklarniowe. Znacznie tańsze niż rok temu są także ziemniaki